aradUniversitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’, parteneră în organizarea ‘Zilelor Aradului 2013’

Universitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’, unde Primăria Arad este membru fondator, este şi în acest an parteneră în organizarea  ”Zilelor Aradului 2013”.
În data de 16 august, la Casa Universitarilor şi studenţilor, s-a desfăurat Vernisaj de artă fotografică cu tema: ”Roma şi Columna lui Traian” – în deschiderea Zilelor Aradului. Lectorul univ.ersitar dr. Virgiliu Jireghie, director Goldiş TV, a declarat: ”Expoziţia ‘Roma şi Columna lui Traian’ a rezultat în urma unei vizite făcute în luna mai la Roma, organizată de Liga Culturală a Românilor de pretutindeni, a cărei preşedinte este Victor Crăciun, dumnealui fiind şi Doctor Honoris Causa a Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’. În organizarea acestei vizite, UVVG a avut un rol important, alături de alte asociaţii culturale din Bucureşti şi din ţară. În cadrul vizitei a avut loc un simpozion la Accademia di Romania în care au fost prezentate lucrări ştiinţifice legate de subiectul Columna lui Traian la 2000 de ani de existenţă şi s-au prezentat lucrări interesante ale unor academicieni şi profesori universitari. A urmat apoi dezvelirea unei plăci comemorative la Accademia di Romania care marchează faptul că au trecut 2000 de ani de la ridicarea acestei columne. Accademia di Romania este Academia Română ridicată de Nicolae Iorga cu sprijinul guvernului român şi italian în jurul anului 1928. Este o clădire remarcabilă. Printre semnatarii acestei plăci se află şi Universitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’ din Arad. Apoi a avut loc o întâlnire cu membrii comunităţii româneşti din Roma, la Columna lui Traian şi decernarea unor medalii jubiliare, ‘Decebal şi Traian’, înmânate de dl. Victor Crăciun, o astfel de medalie i-a fost acordată şi d-lui. prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’, pe care i-am înmânat-o la întoarcerea în ţară. Tot cu această ocazie, delegaţia universităţii noastre a mai făcut o donaţie de cărţi comunităţii româneşti din Roma, fiind vorba despre cele mai valoroase lucrări de ordin ştiinţific şi istoric de la University Press”.
Universitate în parteneriat cu Primăria Arad organizează o serie de alte manifestări științifice și sportive, printre care: ”Simpozionul ştiinţific naţional cu tema ’95 de ani de la Marea Unire”, ce va avea loc în Sala Ferdinand a Primăriei, în 23 august. Apoi, în aceeași zi, în incinta Facultății de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Educaţie Fizică şi Sport, se va desfășura Workshop-ul ”Viaţa şi educaţia”, printre moderatori numărându-se prof. univ. dr. Teodor Pătrăuţă, decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie și Educație Fizică și Sport.
Tot în cadrul ”Zilelor Aradului”, în perioada 17-18 august a avut loc competiţia sportivă ”Cupa UVVG la Volei pe plajă”, eveniment ce s-a desfășurat la Baza Sportivă din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Educaţie Fizică şi Sport .
CS ProVolei Arad a organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad şi al Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’ din Arad ediţia din acest an a Cupei UVVG la volei pe plajă.
Radu Sabău, Preşedintele CS ProVolei Arad, a declarat: ”Pe terenul nou amenajat s-au întrecut echipe din Arad, Timişoara, Caransebes, Lugoj, Oradea, Satu Mare si Deva. Şi de aceasta dată sportivii care au reprezentat echipele UVVG ProVolei Arad au dominat această frumoasă întrecere dovedind încă o dată, dacă mai era cazul, că pregătirea în această disciplină sportivă şi susţinerea pe care o au din partea celor două instituţii mai sus menţionate, nu este în van”.
Luni seara sportivii arădeni s-au deplasat spre Mamaia unde vor avea loc Campionatele Naţionale de volei pe plajă la Juniori si Cadeti. Acolo vor susţine și un turneu de pregătire la nivel de Juniori.

sursa foto: youtube- aradhotsport

Leave a reply