Home / Arad / Două persoane reținute în Arad pentru șantaj și trafic de influență

Două persoane reținute în Arad pentru șantaj și trafic de influență

mascati descinderiPe data de 13 august, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Arad, la delegarea Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad au pus în executare mai multe mandate de aducere eliberate pe numele a patru persoane cercetate într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi trafic de influenţă.
La sfârşitul lunii mai a acestui an, un bărbat din Arad a depus denunţ la SJA Arad cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi luni, a împrumutat de la învinuitul B.R. suma de 250 euro pe care s-a obligat să o restituie la un interval de câteva zile. Întrucât nu a reuşit restituirea sumei în termenul stabilit, acesta i-a aplicat dobânzi, ajungând să-i pretindă 5000 de euro, în caz contrar fiind ameninţat că va fi agresat de anumite persoane.
Pentru a menține tensiunea psihică asupra persoanei vătămate au intervenit alți doi bărbați care la rândul lor l-au ameninţat cu bătaia.
În acelaşi context, învinuitul B.R. a pretins suma de 1000 de euro de la partea vătămată, promiţându-i că prin influenţa pe care o are faţă de organele legale îi va facilita promovarea examenului pentru obţinerea permisului de conducere.
Ulterior, pentru recuperarea sumei de bani, a intervenit şi învinuitul P.R.M. care s-a pretins a fi poliţist şi care i-a pus în vedere părţii vătămate că va trebui să restituie sumele de bani împrumutate, în caz contrar urmând a fi demarată faţă de acesta cercetarea penală pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

În urma acestor fapte procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus reţinerea șantajistului şi a presupusului polițist pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj, respectiv şantaj. Cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cauza a fost instrumentată cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

About admin

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns