bacLa nivelul judeţului Caraş-Severin la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris mai puţin de jumătate din numărul candidaţilor nepromovaţi în vară.
”La această sesiune doar 1.061 de absolvenţi de liceu s-au înscris la examenul de bacalaureat, cu toate că bilanţul sesiunii de vară indică un număr de 2.359 de candidaţi nepromovaţi. La prima probă orală de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română s-au prezentat absolvenţii de liceu care au rămas corigenţi şi au reuşit, în final, să treacă peste acest hop”, a declarat Ioan Chiosa, vicepreşedinte al Comisiei judeţene de bacalaureat.
După ce a avut loc proba de competențe lingvistice la limba și literatura română, urmează prima probă scrisă la limba şi literatura română care va avea loc în 26 august, fiind urmată de proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, în 27 august. Proba obligatorie a profilului se va susţine în 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării va avea loc în 30 august.
Rezultatele obținute de către participanții la bacalaureatul de toamnă se vor afișa pe data de 2 septembrie, până la ora 12:00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, până la ora 16:00. Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să se facă pe 5 septembrie.
În judeţul Caraş-Severin sunt trei centre de examen şi un centru zonal de evaluare.

Leave a reply