bcrAnaliștii BCR estimează că ieftinirea creditului în lei va continua, urmând tendința de scădere a dobânzii de politică monetară.
Creditul pentru achiziția de locuințe în lei este așteptat să recupereze teren, iar costurile să se situeze foarte aproape de cele în valută.
Prima Casa va garanta numai credite acordate exclusiv în lei.
BCR susține avantajele pe termen lung ale creditării în lei și oferă 5 sfaturi practice pentru clienții care accesează credite ipotecare și imobiliare în lei.
Tendința susținută de scădere a dobânzii de politică monetară se va vedea în dobânzile interbancare iar cotația indicelui ROBOR la 3 luni se va consolida sub nivelul de 4%, estimează analiștii BCR.
“Relaxarea politicii monetare va continua în 2014, iar dacă adăugăm posibila restrângere a stimulilor monetari generoși furnizați pieței de către băncile centrale, vedem că viitorul creditării este în moneda națională. Ieftinirea creditului în lei va continua și am putea vedea dobânzi sub nivelul de 6% pentru creditele cu risc scăzut, foarte apropiate de cele în euro. Estimăm ca într-un orizont de 1-2 ani ponderea creditelor în lei va depăși 50% din totalul creditului neguvernamental”, a comentat Eugen Sinca, Analist Șef BCR.

Leave a reply