igasÎn procesul de regionalizare Guvernul arată că doreşte o centralizare excesivă a ţării şi nu o descentralizare a structurilor administrative, a declarat vineri, la Deva, senatorul PDL Traian Igaş, prezent la o întâlnire cu membrii Biroului Permanent Judeţean al PDL Hunedoara.

Referindu-se la Regiunea Vest, senatorul democrat-liberal a exemplificat prin situaţia de la direcţiile de finanţe din judeţele Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin, instituţii despre care susţine că au pierdut două sute de funcţionari publici, în paralel cu o creştere a numărului de posturi la nivel central.

‘Constatăm că foarte multe instituţii se desfiinţează pe plan local sau regional şi le regăsim la nivel central. (…) La reorganizarea direcţiilor fiscale, ca regiune pierdem 200 de posturi, dar la nivel central ANAF câştigă aproape 400 de posturi. Ne arată, încă o dată, că intenţia acestui guvern nu este pentru descentralizare, ci este pentru o centralizare excesivă, şi noi, ca partid de opoziţie, tragem un semnal de alarmă în acest sens’, a declarat senatorul Traian Igaş.

Parlamentarul democrat-liberal s-a aflat la Deva împreună cu prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, cei doi efectuând o vizită în judeţul Hunedoara pentru a se întâlni cu membrii de partid şi cu mai mulţi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Leave a reply