avion SMURDPiloţii Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în perioada 26 iulie – 1 august pentru salvarea a 64 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD.

Intervenţiile au vizat transportul medical de urgenţă al celor aflaţi în dificultate şi au presupus efectuarea a peste 98 ore de zbor de către piloţii Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, au fost executate 64 de misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD – – Bucureşti (25 misiuni), Iaşi (11 misiuni), Constanţa (7 misiuni), Craiova (6 misiuni) şi Arad (15 misiuni).
Activitatea aeriană SMURD este destinată salvării pacienţilor aflaţi în stare critică, ce necesită o intervenţie rapidă şi de înaltă competenţă.

SMURD foloseşte pentru misiunile de salvare aero-medicală elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135 şi avionul medical de tip Piper PA-42 Cheyenne III aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.

Pe 1 august avionul Fundației pentru SMURD a aterizat la Timișoara pentru a prelua bătrânul victimă a incendiului din Circumvalațiunii, în chiar a doua  misiune a aeronavei.

Leave a reply