Arhivă

Ministerul Sănătății spune că se plătesc tratamentele pentru Hepatita C

spital analize medic cancer laborator microscop recoltare medicamente testePentru corecta informare a asiguraţilor şi a tuturor cetăţenilor interesaţi, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate precizează că pentru tratamentul specific hepatitelor cronice şi cirozelor hepatice de etiologie virală, precum şi pentru boala inflamatorie cronică intestinală nu există liste de aşteptare la nivelul CNAS.

În semestrul I al anului în curs au fost analizate şi aprobate de către Comisia de experţi de la nivelul CNAS pentru tratamentul specific al acestor afecţiuni un număr de 14.029 dosare, după cum urmează:

– 5.580 dosare de iniţiere a tratamentului (o medie lunara de 930 dosare)

– 8.449 continuări de tratament.

Există un număr de aproximativ 2000 de dosare care nu au fost aprobate până la aceasta dată, având în vedere faptul că nu răspundeau criteriilor de includere în tratament sau erau incomplete.

La începutul fiecărei luni, comisia de specialitate a CNAS solicită caselor de asigurări de sănătate dosarele pentru analiză. Toate dosarele complete şi care corespund criteriilor de includere în tratament primesc aprobarea pentru iniţierea sau continuarea tratamentului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts