piata otelu rosuPoliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Timiş au efectuat, în această dimineaţă, controale la două centre comerciale din Timişoara. / Au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.500 de lei şi au ridicat în vederea confiscării peste 1.100 de kg de legume şi fructe, deţinute fără respectarea prevederilor legale.
În cursul acestei zile, poliţişti din cadrul I.P.J. Timiş au efectuat controale într-o piaţă şi la un centru comercial din Timişoara, ce au ca obiect de activitate comerţul cu legume-fructe proaspete.

Acţiunea a vizat verificarea legalităţii de funcţionare a societăţilor comerciale cu privire la existenţa documentelor de provenienţă a mărfurilor expuse spre vânzare, emiterea documentelor justificative pentru operaţiunile efectuate şi concordanţa între stocurile scriptice şi faptice de mărfuri aflate în gestiune. De asemenea, s-a urmărit verificarea modului de comercializare a legumelor şi fructelor, stabilirea locurilor şi depozitelor în care sunt stocate mărfurile şi a punctelor de vânzare autorizate şi neautorizate.

Astfel, au fost verificate 39 de autovehicule pentru transport mărfuri şi 52 de societăţi comerciale, întreprinderi individuale şi producători agricoli.

În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 28.500 de lei, pentru efectuarea de acte de comerţ cu mărfuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită sau pentru lipsa afişării preţului de comercializare la articolele oferite spre vânzare.

Totodată, au ridicat în vederea confiscării 1.150 kg de legume şi fructe, în valoare de 4.600 de lei.

Leave a reply