cercetasiIn perioada 1-7 august va avea loc Evenimentul National-Mogosoaia 2013 dedicat celor 100 de ani de existenta a cercetasilor in Romania.
Evenimentul national al centenarului va reprezenta oportunitatea tuturor cercetasilor implicati de a-si impartasi experientele, de a arata ceea ce au realizat in comunitatile din care provin dar si cum au trait ca o familie in campurile regionale. Evenimentul va urmari de asemena pozitionarea cercetasiei din Romania in contextul non-guvernamental si non-formal din societatea noastra, printr-o serie intreaga de initiative si parteneriate ce se vor materializa, in marea lor majoritate, in campul national.
In prima zi, pe 1 august va avea loc marea deschidere si intilnirea cercetasilor.
A doua zi, pe 2 august va fi ziua in care cercetasii vor avea oportunitatea sa vada diversitatea de proiecte dezvoltate de altii in comunitatile lor, sa intaleaga modul prin care acestia au trecut prin intreg procesul si care au fost solutiile creative si inovative identificate de altii. E un moment de comparatie si invatare, de deschidere a orizonturilor pe care le pot avea vazand experienta altor cercetasi.
In urmatoarele 2 zile cercetasii vor avea oportunitatea unica de a alege dintr-o varietate imensa de metode, puse in practica de catre diversi specialisti sau lideri cercetasi.
Cele 100 de metode de educatie nonformala reprezinta o mare oportunitate atat pentru cercetasi cat si pentru lideri de a vedea, trai si selecta metode noi pe care sa le poata folosi in activitatile educative pe care le dezvolta pentru cercetasi.
Pe data de 5 august cercetașii participanți vor parcurge diferite probe legate de obiective istorice, culturale, economice şi politice ale Bucureştiului. Cadrul va fi reprezentat de o plimbare de o zi prin locurile cele mai pitoreşti ale capitalei, de vizitarea unor muzee şi instituţii reprezentative.
n cadrul activitatilor realizate in data de 6 august 2013 in cadrul Evenimentului National, organizat la Mogosoia, sub egida “A trecut un secol, urmeaza altul”, cercetasii vor fi cautatori activi a unei comori. Aceasta actiune are ca scop formarea unor cetateni responsabili in comunitate, facand corelatia intre trecut-prezent-viitor. Pe 7 august are loc incheierea evenimentului.
Activitatile organizate vor arata forta pe care o reprezinta tineretul din Romania si atuurile pe care cercetasia le are in cadrul educatiei non-formale.

Leave a reply