bruno-3Printre membri expediției s-a numărat și salvamontistul Bruno Adamcsek din Băile Herculane. Din păcate acesta este singurul membru al echipei care nu a reușit să ajungă în vârf, din cauza unor probleme de sănătate.

Premierul Victor Ponta i-a felicitat, duminică, pe alpiniştii români care au cucerit vârful Nanga Parbat din Himalaya. „Este o realizare extraordinară, cu atât mai mult cu cât echipa nu a folosit oxigen suplimentar sau şerpaşi. Felicitări pentru această cucerire unică!“, a scris Ponta pe Facebook, recomandând vizitarea siteului oficial al expediţiei: http://www.nangaparbat2013.com/.

Alpiniştii români Zsolt Torok, Teo Vlad, Marius Gane, Aurel Sălăşan şi Bruno Adamcsek au escaladat, în data de 19 iulie, în premieră naţională, vârful Nanga Parbat din Himalaya, pe ruta Schell.

Potrivit liderului echipei, Zsolt Torok, expediţia organizată pe Nanga Parbat reprezintă ‘cea mai mare performanţă a alpinismului românesc, ţinând cont de dificultatea ascensiunii pe versantul Rupal, de numărul de membri ai echipei care au ajuns în vârf (4 din 5) şi de faptul că nu au fost folosiţi şerpaşi şi nici măşti de oxigen’.

Având ca obiectiv principal ascensiunea unei echipe formată în întregime din români pe Nanga Parbat, expediţia care s-a încheiat pe 20 iulie reprezintă o performanţă de maximă importanţă pentru România şi un prim pas pentru reintegrarea acesteia printre ţările cu tradiţie în alpinism.AdevarulShop.ro - Premium

Leave a reply