Blocau DeboraÎn urma afișării listelor cu rezultatele examenului de bacalaureat de la noi din județ s-a constatat că există trei absolvente care au obținut media 9,9, cea mai bună din acest an.
Pentru că, într-un material anterior, am relatat despre cele două tinere absolvente din Reșița: Alina Voia și Ioana Moț, am stat de vorbă și cu cea de a treia absolventă: Lavinia Blocău. Ea locuiește în comuna Ramna și a studiat la Liceului Teoretic ”Tata Oancea” din Bocșa.
Ajunși în comună, pentru a o cunoaște pe Lavinia, am fost întâmpinați de primarul Magdalena Ciurea care ne-a mărturisit că este mândră de faptul că în localitatea pe care o conduce există o tânără cu un astfel de rezultat.
”Este o fată tare dragă mie, este foarte cuminte, mama ei lucrează aici la primărie și cu tatăl ei am copilărit. Deci, este o onoare pentru noi să avem așa o fată în comună”, a declarat primarul Ciurea.
Cuvintele frumoase ale primăriței s-au îndreptat și spre școala din Ramna pentru că, susține Magdalena Ciurea, bazele cunoștințelor pe care le-a asimilat Lavinia și care au dus la un asemenea rezultat, le-a realizat în școala din comuna Ramna.
Dorința primăriței Ciurea este ca, în condițiile în care și Consiliul Local va fi de acord, să ofere Laviniei un premiu în bani, ca o răsplată pentru rezultatele obținute.
Lavinia a mărturisit că examenul de bacalaureat nu i s-a părut dificil având în vedere faptul că s-a pregătit intens pentru acesta. Dar pentru ea au contat și cunoștințele dobândite de-a lungul celor patru ani de liceu, pe care l-a absolvit la Bocșa. ”De fapt, acesta este cel mai important lucru, dacă ți-ai făcut datoria în liceu, problemele la bacalaureat nu apar”, ne-a mărturisit cu sinceritate Lavinia.
Despre cei patru ani de liceu vorbește cu nostalgie și cu convingerea că până în prezent aceștia au reprezentat cea mai frumoasă etapă din viața sa. Și aici a avut rezultate excepționale, media celor patru ani de studiu fiind 9,99.
Despre notele de la probele Bacalaureatului Lavinia Blocău spune: ”M-am așteptat să obțin o medie peste 9,50 pentru că am știut ce lucrări am făcut și am știut că m-am pregătit, însă, oricât de bine ai fi pregătit, cred că la un moment dat apar anumite întrebări: dacă din neatenție s-a strecurat vreo greșeală, dacă exigența corectorului este prea ridicată, sau alte întrebări de genul acesta, dar trebuie să recunosc că m-am așteptat la o medie peste 9,50”.
A ales să studieze mai departe la Universitatea Politehnică din Timișoara deoarece consideră că are o mai largă deschidere în momentul în care va dori să-și caute un job pentru că a ales un profil de limbi moderne aplicate care se bazează pe traducerea tehnică, științifică, medicală, în drept sau alte domenii.
Lavinia mai are doi frați, unul dintre ei susține examen la Academia de Poliție, iar celălalt este în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”Tata Oancea” din Bocșa și tot la profil uman ca și Lavinia și fratele mai mare. Despre posibilitatea de a munci în străinătate Lavinia spune: ”dacă mi s-ar oferi șansa să plec, trebuie să recunosc că aș pleca. Mi-aș dori, dacă aș obține o bursă în străinătate pentru studii, dar și dacă mi s-ar oferi șansa să muncesc în străinătate cred c-aș pleca, de fapt sunt sigură!”

Leave a reply