Stimați jurnaliști,

Vă transmit următoarele rânduri cu speranța că și dvs. considerați anormal ca un bărbat să lovească o femeie, pentru că se consideră îndreptățit să facă asta. Sau să lovească o altă persoană, indiferent de gen, pentru că i se pare firesc un astfel de comportament: să manifeste agresivitate, să fie violent, să amenințe, să lovească.

Vă aduc la cunoștință că de astăzi, 18 iulie 2013, Poliția Municipiului Reșița cercetează un astfel de caz, pentru acuzații de loviri și amenințări (fapte pedepsite de Codul Penal), după ce un tânăr de aproximativ 25 de ani m-a pălmuit, într-un spațiu public, pe motiv că i-am generat neplăceri în trafic. În atașament vă transmit poza în care îl puteți vedea pe acest domnișor.

Ce s-a întâmplat?

În 17 iulie 2013, după-amiaza, am pornit din Timișoara spre Reșița. Ajunsă la destinație, după ce am staționat pe un loc de parcare privat, am încercat să mut mașina pe un alt loc de parcare. Nu am putut pentru că mașina mi-a fost blocată de un Touareg negru, nr. CS-86-DRG, din care a coborât de la locul șoferului un tânăr agresiv, care a începu să mă înjure, să îmi adreseze tot felul de ocări, spunându-mi că din cauza mea a avut un accident în Bocșa. Vă rog să priviți cu atenție fotografia atașată și să sesizați și dvs. cât de “distrus” este automobilul condus de acest șofer.

Surprinsă fiind până la stare de șoc de ce mi se întâmpla, am coborât din mașină să văd dacă într-adevăr cele spuse de acest domnișor se confirmă, în ideea că mă așteptam să văd o mașină avariată. Nici vorbă de așa ceva. Pentru că s-a îndreptat spre mine, speriată fiind, am urcat în mașina proprietate personală și am deschis geamul spunându-i tipului a căruia furie devenise de necontrolat să își vadă de drum pentru că nici mașina luni, nici a mea nu au fost implicate în vreun accident. Mi-am permis să-l contrazic și a fost momentul în care a venit lângă mașina mea și m-a lovit cu palma, puternic peste față. Am avut totuși șansa de a nu fi deschis geamul suficient încât să mă trezesc lovită cu capul de volan, trasă de păr, cu haine rupte. Pentru că ne aflam într-o zonă de blocuri și cineva a țipat la el de pe geam întrebându-l cum poate să lovească o femeie, acest personaj s-a îndreptat spre mașină pentru a fugi de la fața locului, dar nu a uitat să-mi spună că va afla el cine sunt, unde stau și că o să văd eu ce îmi pregătește el mie pentru a mă pedepsi corespunzător. Am mai regăsit un minim de putere după ce am fost lovită și adusă în stare de șoc ca să ies din mașină și să-i fotografiez mașina în timp ce se pregătea să plece.

Apoi am sunat la 112 și mai departe am beneficiat de sprijinul agenților de la Poliția Municipiului Reșița pentru a-mi reveni în fire și pentru a găsi o soluție legală în situația de față.

De ce am fost acuzată, amenințată și lovită?

FOTO Nicoleta Tudor

FOTO Nicoleta Tudor

În orașul Bocșa, după o curbă, am frânat brusc pentru că mi-a ieșit în față un câine. Variantele pe care le aveam la dispoziție erau: omor câinele și îmi sparg masca de la mașină, trag de volan dreapta și lovesc copilul care era cu câinele pe marginea drumului, intru pe contrasens și Dzeu cu mila… Am ales să claxonez și să frânez brusc, într-o zonă cu limită de viteză de 50 la oră, mizând pe faptul că orice conducător auto are cunoștințele minime de legislație care impun păstrarea distanței regulamentare față de cel din față. Amintesc că în momentul în care am pus frână, în spatele meu era o mașină de culoare albă, care a frânat la timp. Bănuiesc că era un șofer experimentat și care cunoaște prevederile legii. Tânărul cu Touaregul nu știu unde era și de unde a tras concluzia că eu l-am prejudiciat cu ceva, nu știu dacă a fost sau nu implicat în vreun accident.

Având în vedere că m-a urmărit din Bocșa până la locul unde am staționat în Reșița, cred că am avut noroc. Dacă îmi continuam drumul spre Anina… nici nu vreau să mă gândesc în ce stare aș fi fost astăzi, dacă m-ar fi oprit undeva în zona curbelor spre Carașova, unde eram singură, fără martori.

Îndrăznesc să fac publice aceste lucruri pentru că acest personaj care azi dă o palmă, mâine poate folosi cuțitul. Consider că trebuie să fie cunoscut ca un pericol public, sancționat de lege și de opinia publică, astfel încât să fie determinat să-și educe pornirile de agresivitate și violență.

Poate că următoarea doamnă/domnișoară, următorul pensionar/domn/copil va ajunge în spital după întâlnirea cu acest agresor. Sunt tot mai multe cazuri de acest gen și consider că trebuie să prevenim încă din “fașă” astfel de nenorociri. Toți agresorii încep cu o palmă, un pumn etc.

Sper ca cele de mai sus să fie suficiente pentru a genera un subiect jurnalistic în publicațiile la care lucrați. Puteți obține confirmări și date și de la Poliția Municipiului Reșița, dar și de la mine dacă îmi scrieți pe adresa de e-mail ::: și îmi lăsați numărul de telefon.

Eu încerc să nu închid ochii și să sancționez acest tip de comportament pe care nu-l consider normal în zilele noastre. Poate gândim la fel și mă ajutați să-l sancționăm așa cum se cuvine pe acest individ.

 

Cu considerație,

Iozefina Tudor

Roviniete.ro

Leave a reply