Charles Lloyd for the 2nd time @ Garana Jazz FestivalA început Festivalul de Jazz de la Gărâna. Joi, după o ploaie puternică, două nume uriașe ale Jazz-ului mondial au urcat pe scenă. Chris Lloyd a primit chiar și o diplomă de excelență de la Ilie Iova, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Timp de patru zile, de joi până duminică, 14 iulie, pe scena din Poiana Lupului, locul consacrat al festivalului, vor urca nume mari ale genului, din ţări precum Cuba, Ungaria, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Israel, India, Italia, Lituania, Polonia, Germania, Olanda sau Statele Unite ale Americii.

Artişti consacraţi, muzică de calitate, mâncare bună şi aer curat sunt doar câteva din atuurile cu care, de-a lungul timpului, Gărâna a reuşit să se transforme, în fiecare vară, în capitala internaţională a jazzului.

Gărâna Jazz Festival a devint în cei 17 ani una dintre cele mai importante şi longevive manifestări de gen din sud-estul Europei.

”La această ediţie avem toate standurile ocupate, iar rezervări s-au făcut încă de anul trecut. Cred că toate gusturile culinare vor fi acoperite. În ceea ce priveşte muzica, vor veni numai artişti de primă clasă’, a declarat Rudy Kortvelyessy, gazda Gărâna Jazz Festival.

Pe lângă concerte de jazz, în cadrul festivalului vor fi vernisate şi expoziţii şi, de asemenea, va avea loc o lansare de carte. Un bilet pentru o seară costă 70 lei, abonamentul pe trei zile, 200 lei, iar unul general, pentru întreaga durată a festivalului, 250 lei.

Totul este ca şi vremea să ţină cu organizatorii, dar, în acelaşi timp, şi cu turiştii veniţi special din toate colţurile ţării şi chiar din afara ei. Anual, Festivalul de Jazz de la Gărâna adună, între zece mii şi 15 mii de turişti din ţară şi din străinătate.

Festivalul de la Gărâna este organizat de Fundaţia Culturală Jazz Banat, membră a Europe Jazz Network.

Originals.ro

Leave a reply