Home / Banat / Cea mai mare notă la bac în județ a fost obținută de două absolvente colege în aceeași clasă

Cea mai mare notă la bac în județ a fost obținută de două absolvente colege în aceeași clasă

bacDouă tinere absolvente ale Colegiului Național ”Traian Lalescu” din Reșița s-au situat pe primul loc în județ ca rezultat al examenului de Bacalaureatul de anul acesta, media lor finală fiind 9,9. Cele două, Alina Voia și Ioana Moț, au fost colege de clasă și au promovat clasa a XII-a pe același loc II.
Încă din perioada liceului s-au remarcat prin rezultate bune atât la clasă cât și la concursuri și olimpiade de matematică și informatică.
Tinerele pasionate de baschet și desen au declarat că examenul de Bacalaureat de anul acesta nu le-a dat bătăi de cap și că subiectele la matematică au fost mult mai ușoare decât cele din care acestea s-au pregătit înaintea susținerii probei de concurs.
Ioana Moț își dorește să studieze mai departe Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice Timișoara și visează să devină programator la o mare firmă ca Microsoft sau Aple. De altfel, după primul sau al doilea an de faultate se gândește să aplice pentru o universitate din Germania sau Anglia, mai ales că anul acesta a susținut la Timișoara examenul Cambrige pentru limba engleză.
Despre nota obținută la bacalaureat ne-a precizat că a aflat-o prin telefon de la o cunoștiință, deși și-ar fi dorit să vadă singură. Nu s-a așteptat la note atât de mari, mai ales la limba și literatura română unde nu era sigură că a tratat corespunzător fiecare subiect în parte.
Pasionată de desen în creion, portrete, Ioana s-a ocupat și de afișul liceului pentru balul de absolvire.
Alina Voia, care a obținut aceeași notă ca și colega sa Ioana, este la rândul ei pasionată de baschet și desen, iar din septembrie va pleca la o universitate din Anglia unde va studia arhitectura. Și ea a promovat anul acesta examenul pentru limba engleză.
Despre nota de la bac vorbește ca despre cea mai mare realizare a sa de până în prezent. Alina mărturisește cu emoție că nu i-a venit să creadă că a luat 9,9 și că s-a uitat de trei ori pe listă să se convingă că rezultatu-l îi aparține, deși în drum spre casă se întreba mereu dacă a văzut bine, așa că a mai verificat încă o dată lista pe calculator pentru a se convinge de reușită.

About admin

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

4 comments

Lasă un răspuns