descinderi politia de frontieraProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO  Oradea,  au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 7 învinuiţi, cetăţeni albanezi şi români, specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. În acest scop, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş şi Bihor, la locuinţele membrilor grupării, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate  documente falsificate şi aparatură care a servit la falsificarea acestor documente, precum şi o armă de foc.

În fapt, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna februarie 2013, membrii grupării ar fi racolat un număr de 13 migranţi, cetăţeni albanezi, pe care i-au transportat şi călăuzit ilegal, utilizând documente de identitate falsificate, către Marea Britanie. Procurorii D.I.I.C.O.T. vor dispune măsurile legale în cauză după audierea învinuiţilor.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Leave a reply