Arhivă

Un grup de 17 elevi ai Liceului Teoretic ”Traian Vuia” au primit certificate de mobilitate

DSCN2127Un număr de 17 elevi ai Liceului Teoretic ”Traian Vuia” din Reșița au reprezentat grupul țintă al proiectului cu titllu:„EUROPRACTICA-Algoritmi de prelucrare a grafurilor (orientate și neorientate)”, coordonat de către prof. Bianca Iulia Stanciu.
Printre obiectivele proiectului se numără dezvoltarea competențelor și abilităților practice în domeniul informaticii prin programare asistată pe calculator, în vederea exprimării unui mod de gândire creativ în structurarea și rezolvarea unor probleme, precum și creșterea calității în formarea profesională și facilitarea tranziție de la școală la viața activă, pentru integrarea cu succes pe piața muncii.
Elevii implicați în acest proiect au fost în Germania pentru a realiza cum se lucrează într-o firmă dintr-o țară mai dezvoltată și cum pot pune în practică cunoștințele din domeniul IT, însușite în perioada liceului.
Directorul Liceului, prof. Silvia Nicolaescu, a subliniat faptul că implicarea într-un astfel de proiect este o mare oportunitatea pentru acești elevi și va fi de ajutor în SV-ul lor atunci când vor căuta un loc de muncă. Unul dintre elevi mărturisind chiar că se gândește să aplice la una din universitățile din UE, iar această experiență i-a fost de un real folos.
Evenimentul s-a concretizat prin înmânarea de către profesorul coordonator a unor certificate de mobilitate ”Europass Mobility”,tuturor elevilor participanți la proiect, eliberate de către instituțiile partenere și care sunt înscrise într-o bază de date europeană.
Deși au recunoscut că acest proiect le este de folos în perspectiva profesională, elevii au declarat că au fost încântați și de vizitarea unor obiective turistice atât în Berlin cât și în Dusseldorf, trăind astfel, ”un crâmpei de istorie pe viu”, așa cum ne-a mărturisit prof. coordonator Bianca Stanciu.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts