DSCN2135Un alt eveniment a avut loc astăzi la Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Reșița,  care s-a desfășurat, de această dată, în sala de sport a instituției și în curtea din fața sălii.
Este vorba de etapa interjudețeană a concursului cu tematică de protecţie civilă ,,Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic” al Judeţului Caraş-Severin. La această ediţie au participat echipajele câştigătoare în etapele judeţene din Caraş-Severin, Timiş şi Arad. :Școlile din Caraș-Severin au fost Liceul Tehnic ”Clisura Dunării” din Moldova Nouă și Școala Gimnazială ”Mihai Peia” din Reșița.
Concursul a reunit elevi din învăţământul gimnazial şi liceeal şi a avut ca obiectiv înţelegerea rolului, locului şi atribuţiilor protecţiei civile în România.
Competiţia s-a desfășurat pe baza a trei probe: una teoretică şi două practice. Proba teoretică a constat în rezolvarea unui chestionar cu 30 de întrebări din domeniul protecţiei civile. Pentru desemnarea câștigătorilor, după probele practice, concurenţii au fost nevoiți să demonstreze că ştiu să acorde primul ajutor în caz de dezastre și să folosească mijloacele de protecţie individuală,  de comportare şi intervenţie, adecvate factorilor de risc generatori de situaţii de urgenţă.

 

 

Leave a reply