Arhivă

Primarul Caransbeșului vrea să reîntregească Clisura Dunării

Liga BanateanaAleșii locali din cele 4 județe din zona de vest s-au reunit recent la Timișoara, la o dezbatere publică pe tema regionalizării, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și coordonată chiar de vicepremierul Liviu Dragnea.

Dezbaterea a reunit, pe lângă politicieni, reprezentanți ai societății civile și specialiști din mediul universitar și academic, astfel încât să se asigure premisele elaborării unui cadru legal eficient și coerent privind procesul de regionalizare-descentralizare. Prezent la întâlnirea de la Timișoara, primarul Caransebeșului, Marcel Vela, a solicitat în cursul discuțiilor includerea municipiului Orșova în viitoarea regiune Banat.

„Orșova și zona Clisurii Dunării au ținut întotdeauna geografic, topografic și tradițional de Banat. Acolo trăiesc bănățeni care folosesc același grai și toate regionalismele din Banatul de Munte. Regionalizarea ar trebui, pe lângă descentralizare și dezvoltare, să îndrepte anomaliile și toate nedreptățile făcute de statul comunist la reforma sa administrativă, în anul 1968. Din aceste motive, eu militez pentru revenirea Orșovei si a Cazanelor Dunării în limitele Banatului tradițional, astfel încât câștige atât cetățenii din această zonă cât și Regiunea Vest ca potențial economic, fluvial și cultural”, a spus Vela.

Edilul Caransebeșului a mai precizat că judeţul Caraş-Severin va avea doar de câştigat de pe urma regionalizarii, din punct de vedere al infrastructurii și al investițiilor și se va integra foarte bine în Regiunea Banat.

2 comments
Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts