alcool etilotestOrganizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) a desfăşurat campania preventivă “Alcohol/Drugs”, în perioada 3 – 9 iunie a.c., având în vedere pericolul pentru siguranţa circulaţiei, pe care îl reprezintă conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor stupefiante.

 

Poliţistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au organizat acţiuni în trafic, al căror scop l-a reprezentat reducerea numărului accidentelor rutiere si a consecinţelor acestora produse pe fondul consumului de alcool si de droguri, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor evenimentelor rutiere.

 

În perioada campaniei au fost testaţi peste 1375 de conducători auto. Şapte şoferi au fost sancţionaţi contravenţional pentru conducerea de autovehicule sub inflenţa băuturilor alcoolice.

 

Pe lângă sancţiunile contravenţionale, oamenii legii contiuă cercetările în cadrul a opt dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În perioada 7-9 iunie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ şi pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei, în urma cărora au fost aplicate 330 de sancţiuni contravenţionale, din care 299 pentru depăşirea vitezei legale.

Unui număr de opt şoferi le-au fost reţinute permisele de conducere, trei pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei legale, patru pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare şi unul pentru o altă abatere.

În perioada următoare poliţiştii rutieri continuă acţiunile pentru depistarea acelora care nu poartă centura de siguranţă fie că sunt conducători auto, fie că sunt pasageri.

Leave a reply