DSCN1919Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit luni, 10 iunie 2013, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, ca urmare a emiterii atenţionării meteorologice Cod Galben de precipitaţii care vizează judeţul în perioada imediat următoare.

Astfel, intervalul cuprins între după-amiaza zilei de luni, 10 iunie, şi dimineaţa zilei de marţi, 11 iunie, va fi caracterizat de instabilitate atmosferică accentuată, iar cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

În consecinţă, prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a cerut reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă să asigure măsurile de prevenţie şi monitorizare necesare pentru a evita eventualele evenimente neplăcute şi, totodată, pentru a asigura o intervenţie eficientă în cazul producerii unor inundaţii. Au fost transmise informări către toate localităţile din judeţ, urmând ca membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să asigure permanenţa la sediile primăriilor. De asemenea, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin a fost activat Comandamentul Operaţional Judeţean, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea domnului Prefect.

În ceea ce priveşte debitul Dunării pe teritoriul judeţului Caraş-Severin, potrivit informaţiilor transmise de Conducerea Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, acesta măsoară 8.500 mc/secundă, cantitate care nu ridică probleme. Se preconizează că fluviul va atinge debitul maxim la intrarea în ţară în jurul datei de 16 iunie, de 10.500 mc/secundă, faţă de 11.900 mc/secundă în urmă cu o lună, când nu au fost înregistrate probleme deosebite.

Leave a reply