Arhivă

Raidul aerian româno-francez a cuprins și cerul banatului de munte VIDEO

DSC_0234Timp de două zile cerul Caransebeșului  a fost străbătut de avioane ultraușoare venite tocmai din Franța. Posesorii de astfel de aparate de zbor s-au alăturat cluburilor aeronautice din țară, înfrățindu-se într-un raid aerian româno-francez. Acţiunea este organizată de Aeroclubul României şi Asociaţia ‘Air du Temps’ din Franța.
Startul raidului s-a dat duminică în Franţa, iar după ce piloţii au survolat Germania, Austria şi Ungaria au ajuns şi în România. Aeronavele ultrauşoare motorizate au fost de tip giroelicoptere, motodeltaplane şi avioane uşoare.
Vineri, participanţii s-au deplasat pe traseul Caransebeş – Deva – Braşov. Turul nu se oprește aici căci, sâmbătă, când va avea loc etapa a treia când se va zbura pe traseul Braşov – Bucureşti – Tulcea.
Odată ajunși în partea de est a țării,  participanţii vor lua parte la o excursie în Delta Dunării, pentru ca pe 10 iunie, în etapa a patra, piloţii să fie prezenţi la Bacău.
O zi mai târziu, turul României va continua pe traseul Suceava – Bistriţa – Oradea – Şiria, unde sunt programate alte zboruri locale, precum şi festivitatea de încheiere a manifestării.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts