karatekaIntre 5 si 9 iunie, Sala Polivalenta din Bucuresti gazduieste cea de a V-a editie a Campionatului Mondial de Karate WUKF pentru Seniori si Veterani, cea mai importanta competitie de profil de anul acesta.
Pentru a-si apara titlul de campioni mondiali, sportivii romani lupta impotriva a peste 450 de karateka internationali de top, din tari ca: Marea Britanie, Japonia , Irlanda, Spania, Portugalia, Elvetia, Rusia, Africa de Sud, Venezuela, Malaysia, Taiwan, India si nu numai.
Organizatorul Campionatului, Federatia Romana de Karate FRK WKC, asteapta la acest eveniment peste 250 de oficiali din intreaga lume, printre care comitetul director al Federatiei Mondiale WUKF, arbitrii, antrenori si conducatori ai delegatiilor internationale ce vor fi prezenti la competitie si care vor decide viitorii campioni ai karate-ului mondial.
La Rin Grand Hotel Bucuresti, Federatia Romana de Karate FRK WKC a organizat o conferinta oficiala de presa unde au fost prezenti reprezentanti ai federatiilor participante.
Duminica, 8 iunie, intre orele 9.00 si 17.00, se vor da luptele decisive intre finalisti pentru titlul de campioni mondiali, iar aceasta ultima zi a competitiei se va incheia cu Festivitatea de Premiere a acestora.
Pentru prima data in Romania, presedintele Federatiei Mondiale de Karate WUKF, Osvaldo Messias de Oliveira, va fi oaspetele de onoare al Campionatului Mondial de Karate WUKF pentru Seniori si Veterani, avand rolul de a superviza performantele sportivilor de renume mondial. Acesta s-a declarat incantat sa ia parte la eveniment si le-a urat succes sportivilor romani ce lupta pentru pastrarea titlului. Totodata, Osvaldo Messias de Oliveira a tinut sa felicite Federatia Romana de Karate FRK WKC condusa de catre dl Liviu Crisan pentru potentialul extraordinar de a organiza o competitie de amploarea Campionatului Mondial in Romania.
Federatia Romana de Karate WKC (FRK WKC) a fost infiintata in 2000 prin decizia Ministerului Tineretului si Sportului. In prezent, Federatia se mandreste cu campioni mondiali si europeni, iar participarile la competitiile internationale din ultimii 4 ani plaseaza Lotul Romaniei pe primul loc in lume, cu 170 de medalii de aur castigate.

Comments

Leave a reply