scioMedicina integrativă cu SCIO a devenit cunoscută și apreciată mai ales peste hotare. Aceast gen de medicină a început însă să se practice și în țara noastră, iar Reșița nu putea fi mai prejos în preluarea de astfel de noutăți din domeniul sănătății.
Medicul primar Carmen Bratu s-a specializat, după o perioadă de intense cercetări și studii, în Biofeedback, o metodă neinvazivă dar total străină multora. Aceasta se bazează pe dispozitivul numit SCIO.
Dar ce este SCIO? Este un dispozitiv electrofiziologic de biofeedback cu potențial evocat utilizat pentru detectarea și reducerea stresului. Este, de fapt, cel mai cuprinzător software de sănătate din lume.
Pe durata a câtorva minute, prin intermediul electrozilor atașați de corp, este evaluat răspunsul corpului omenesc la peste 10000 de frecvențe (tipare de stres).
Sensibilitatea setată extrem de fin permite captarea celor mai timpurii semne de boală, riscuri și dezechilibre referitoare la alergii, deficiențe nutriționale, țesuturi, organe, patogeni, toxine, vitamine, hormoni, enzime, etc, și chiar emoții.
Astfel că sistemul oferă o imagine cuprinzătoare asupra bunăstării organismului pe toate nivelele: fizic, emoțional, mental și spiritual, astfel încât specialistul să realizeze un raport complet asupra unor potențiale boli, evoluția unor boli cunoscute și poate alege automat  remediile cele mai potrivite.
Cum ajută SCIO în vindecare?
SCIO furnizează frecvențe proprii prin diferite programe pentru a reduce sau neutraliza tiparele frecvențelor disctructive. Altfel spus, este reactivată abilitatea de autoreglare și autovindecare a organismului.
SCIO permite monitorizarea beneficiilor asupra stării de sănătate de la o ședință la alta.
Această metodă nu exclude diagnosticul și tratamentul medical clasic, fiind de un real folos medicilor de orice specialitate, pentru o mai bună abordare a pacientului.
Se poate utiliza la orice vârstă, chiar și la sugari, nu este dureros și nu are efecte secundare.
Acest dispozitiv este aprobat de Ministerul Sănătății și se pare că are un real succes în rândul celor care au ales această metodă de evaluare și vindecare a stării de sănătate.
Dr. Bratu Carmen a precizat că un alt rol al acestei metode îl are conțtientizarea și educarea pacientului asupra participării personale la propria vindecare.

Leave a reply