Luca malaescuȘi în prezent actuala conducere a Primăriei Oțelu Roșu  se luptă cu datoriile moștenite de la fosta administrație. Aceasta se ridică a suma de 5,6 milioane de lei.

O parte a datoriilor acumulate au fost achitate prin efortul administrației publice locale din prezent.

În luna februarie a acestui an datoriile au început să se înmulțească. Luca Mălăiescu, primarul orașului de pe Valea Bistrei a declarat:”nu este vorba despre 100 000 de lei, ci de sume de ordinul milioanelor. Toate acestea trebuie plătite, din cauza neglijenței manifestate de cei care au condus în trecut Primăria. Una dintre adrese este de la Ministerul Dezvoltării și vizează ambulatoriul de la spital. Din cauza faptului că în perioada de campanie electorală a anului trecut, fostul viceprimar nu a depus la centru documentația, ne obligă pe noi acum să rambursăm peste 200.000 de lei. Suma reprezintă partea de cofinanțare la proiectul respectiv.”

Dacă banii solicitați de Ministerul Dezvoltării și-ar găsi până la urmă justificarea, lucrurile nu stau la fel și în cazul amenzilor primite de către Iancu Simion, fostul edil, de la autoritățile statului.

”Am mai primit o adresă de la București prin care am fost înștiințați că am primit o sută de mii de lei amendă de la o agenție de la care orice administrație publică locală ce achiziționează o mașină pe leasing trebuie să obțină o aprobare. Fostul primar, Iancu Simion –Simi, când a cumpărat prima mașină de teren nu a întrebat pe nimeni și a primit un prim avertisment. Uluitor, edilul a cumpărat și a doua mașină și iar nu a întrebat pe nimeni. Oamenii au dat în judecată Primăria, procesul s-a încheiat, iar acum a venit sentința definitivă și irevocabilă, prin care noi trebuie să plătim suma la agenția respectivă”, spune Luca Mălăiescu.

Dar problemele nu s-au oprit aici, căci guvernul Boc a alocat orașului Oțelu Roșu suma de trei milioane de lei, bani din care aproape jumătate au fost cheltuiți de fosta administrație iar restul fiind înapoiat celor de la centru. Bani au fost cheltuiți altfel decât prevede Legea,iar o parte din banii cheltuiți de Simi au trebuit înapoiați acum. Norocul a surâs actualei administrații căci plata a fost eșalonată de Finanțe, iar banii vor fi returnați în tranșe.

Primarul Luca Mălăiescu speră că viitorul va fi mai prietenos și că astfel de surprize să nu mai afecteze bugetul local.

Leave a reply