descinderi politia de frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, în cooperare cu S.R.I. Arad, cu sprijinul poliţişilor de frontieră din cadrul S.T.P.F. Arad şi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara au documentat şi destructurat activitatea infracţională a doi cetăţeni români care se ocupau cu racolarea şi exploatarea sexuală a mai multor persoane de sex feminin printre care şi o minoră.

În cadrul activităţilor specifice desfăşurate pe linia prevenirii traficului de persoane, proxenetismului şi traficului de minori, lucrători de poliţie judiciară din cadrul S.T.P.F. Timiş, în cooperare cu S.R.I. Arad şi poliţişti de frontieră din cadrul S.T.P.F. Arad, sub directa coordonare a procurorilor DIICOT, au documentat, în perioada februarie-martie 2013, activitatea infracţională a două persoane care se ocupau cu racolarea şi exploatarea sexuală a mai multor tinere.

Astfel, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că doi cetăţeni români, V.I., în vârstă de 38 şi S.T., de 29 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Arad, racolau tinere care proveneau din familii dezorganizate, cu stare materială precară, în vederea practicării prostituţiei.

Membrii reţelei (un bărbat şi o femeie) îşi luau măsuri de precauţie pentru a nu fi descoperiţi, printre care schimbarea locurilor de cazare a tinerelor, schimbarea telefoanelor mobile şi a reşedinţelor. Clienţii erau racolaţi direct sau prin publicarea de anunţuri în cotidiene din judeţele Arad şi Timiş.

În data de 28.03.2013, începând cu orele 22:40, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Timiş, S.T.P.F. Arad, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul S.R.I. Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara au descins la una dintre adresele suspecte din municipiul Arad, ocazie cu care au fost depistate trei tinere, printre care o minoră, care practicau prostituţia în folosul celor doi cetăţeni români.

Sumele de bani obţinute erau luate în mare parte de către numita V.I. în vârstă de 38 ani, una dintre proxenete.

S-au pus în executare mandate de aducere pentru cei doi membri ai reţelei, care au fost audiaţi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T.Timişoara. În urma audierii acestora şi a celor trei victime, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a numitei V.I. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş în cooperare cu S.R.I. Arad, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

Leave a reply