FOTO: www.gov.ro

FOTO: www.gov.ro

”Anul acesta este unul special pentru România. Împlinim 20 de ani de când am aderat ca membru cu drepturi depline la Agenţia de Cooperare Culturală şi Tehnică, devenită ulterior Organizaţia Internaţională a Francofoniei. În acești 20 de ani, am continuat să întărim relațiile cu țările francofone, împreună cu care împărtășim aceleași valori culturale. Totodată, România a fost un actor activ în promovarea valorilor francofone, atât între granițele proprii, cât și în mediul internațional.

Eforturile României în această direcție au fost pe deplin recunoscute prin organizarea Summitului Francofoniei la București, în 2006, dar și în 2007, când România a fost desemnată ”stat far” al francofoniei în Europa Centrală și  de Est.

Am toată convingerea că Organizația Internațională a Francofoniei își va îndeplini pe mai departe rolul de promotor al valorilor democratice, al valorilor culturale, dar și a solidarității sociale. De asemenea, pot afirma în numele Guvernului pe care îl reprezint că România nu va face niciun rabat de la eforturile de a rămâne un pilon de bază în OIF”.

Victor Ponta – primul-ministru al Guvernului României

Comments

Leave a reply