eugen cismaneantuBugetul pe anul 2013 a fost și este o provocare pentru multe primării ale țării, în aceeași situație fiind și primăria Bocșa. Noua administrație locală își propune un buget de consum care nu permite realizarea unor investiții majore. În atenția acesteia fiind în primul rând școlile, a declarat Eugen Cismăneanțu, edilul orașului.

Deși bugetul este mic iar problemele sunt mari în Bocșa,  funcționarii din primărie împreună cu cei din Consiliul Local au decis alocarea unor sume mai mari de bani pentru școlile din acest oraș. „Ele au nevoie de îmbunătățiri, de investiții majore, drept pentru care sunt obligat să găsesc aceste fonduri”, a declarat primarul.

Eficientizarea bugetului prin eliminarea cheltuielilor inutile și supraevaluate, dar și sporirea gradului de colectare a taxelor și impozitelor pot asigura modernizarea unităților de învățământ din Bocșa.

O măsură a eficientizării bugetului a constat în tăierea cheltuielilor și facilitățile ce-i revin ca și edil, acesta considerând că ”nu mi se pare normal ca primarul să aibă bani la dispoziție și ceilalți să sufere….am vrut să dau exemplu de devotament” și  cetățenii să înțeleagă faptul că ”am început să strângem cureaua începând cu primarul”, a declarat edilul-șef.

S-a avut în vedere și consumul exagerat de motorină înregistrat în timpul vechii administrații și care a avut costuri uriașe ce au afectat în mod acut bugetul.

S-au mai făcut reduceri de cheltuieli la cultură și în domeniul investițiilor, prin serviciul de gospodărire care a consumat doar 75% din sumele alocate.

Astfel că, se speră că investițiile în școli să aibă finalitate în cel mai scurt timp.

Comments

Leave a reply