Luca malaescuInvitat duminică 24 februarie la Vest Tv Reșița la emisiunea ”Ediție de colecție”, primarul localității Oțelu Roșu ne-a dezvăluit în direct câte ceva despre funcția pe care o deține în prezent, aceea de primar.

Surpriza serii a fost faptul că, deși telespectatorii au fost provocați să sune în direct în timpul emisiunii și să-și spună  nemulțumirile și problemele pe care le întâmpină în localitatea lor, toți cei care au sunat pe întreg parcursul emisiunii, au dorit doar să-l felicite și să-și exprime recunoștința față de edilul lor.

Deși, după cum mărturisea însuși primarul, a preluat o primărie cu multe probleme și datorii, a reușit în jumătate de an să ajungă la sufletul celor pe care îi păstorește.

Edilul a mărturisit că nu este un primar de birou ci un primar de teren și că-i face plăcere să stea de vorbă cu oamenii, să le asculte of-urile și să-i ajute, deși a mărturisit că de multe ori pleacă trist din primărie pentru că nu are încă resurse materiale suficiente să-i ajute pe toți cei care-i trec pragul.

Orașul Oțelu Roșu a stat pe loc foarte mulți ani în ceea ce privește evoluția sa și  nu e timp de  pierdut sau de căutat vinovați, mai spunea Luca Mălăiescu. De aceea, de cum a ajuns pe scaunul de primar, s-a implicat în realizarea de proiecte finanțate din bani europeni, a purtat discuții cu potențiali investitori pentru a atrage sume importante la bugetul local și, totodată, să ofere oamenilor locuri de muncă.

Dintre acestea unele chiar s-au concretizat.

Printre realizările despre care-i face plăcere să vorbească se află: împodobirea orașului în preajma sărbătorilor de iarnă, ”ca-n povești”, după cum au susținut locuitorii, realizarea unor spații de joacă destinate copiilor, reabilitarea unor străzi și trotuare, redeschiderea, în vară, a ștrandului, modernizarea Casei de Cultură și altele.

”Avem proiecte multe pentru că vreau să facem din Oțelu Roșu unul din cele mai frumoase orașe din Caraș- Severin.

Noi îi dorim să o țină tot așa și să demonstreze și altora că promisiunile din campanie se pot materializa.

Leave a reply