Home / Banat / Între televiziune şi teatru. O piesă a lui Radu Herjeu, aplaudată 10 minute după căderea cortinei FOTO-VIDEO

Între televiziune şi teatru. O piesă a lui Radu Herjeu, aplaudată 10 minute după căderea cortinei FOTO-VIDEO

 

 

.

.

radu herjeu

La Teatrul de Vest din Reşiţa a avut loc duminică seara o premieră. S-a jucat o piesă scrisă de jurnalistul Radu Herjeu, prezentator la România TV. Publicul a fost încântat de spectacolul cu piesa „Jocul”, drept dovadă că a aplaudat aproape 10 minute după căderea cortinei.

Piesa „Jocul”, scrisă de prezentatorul România TV Radu Herjeu, are ca temă centrală universul paralel al fiecărei persoane. Autorul a dorit să sublineze că depinde de noi dacă reuşim ca universul fiecăruia să interacţioneze cu al celuilat.

Surpriza a venit că, în sfârşit, au fost jucate la 10 ani după ce le-am scris. Sigur că m-a încântat ideea că a fost cineva căruia i-au plăcut atât de mult încât să le pună în scenă. O confirmare a faptului că merită să merg pe linia asta. Textele dramatice dacă nu sunt puse in scenă nu au prea mare valoare„, a spus Radu Herjeu după premieră.

Spectacolul „Jocul” a fost pus în scenă în regia lui Boris Melinti. Textul dramatic original a fost publicat în anul 2006 şi a obţinut premiul al doilea la Concursul Naţional de Teatru de Comedie în anul 2008. Nicolae Vlădulescu, managerul Teatrului de Vest din Reşiţa a motivat astfel includerea în program a spectacolului: „Eu cred că merită montat deoarece cred în autorii tineri şi cred în autorii de teatru actuali. Eu l-am luat pe Radu Herjeu pentru că am crezut în el şi este o piesă interesantă„.

Radu Herjeu a publicat mai multe volume de poezie şi dramaturgie pentru care a fost distins cu premii câteva premii naţionale. Teatrul de Vest va juca piesa şi la Caransebeş dar şi pe câteva scene din Capitală.

About cristian.frant

Check Also

Asociația Speologică Exploratorii derulează proiectul “RuralKarst” activități care implică comunitățile de tineri în protejarea mediului carstic

Asociația Speologică Exploratorii a demarat proiectul RuralKarst, un proiect implementat la nivel național în perioada …

One comment

Lasă un răspuns