rachie”Să mai bem un păhărel, să ne veselim nițel”, spune un cântec care e pe plac românului, și cred că fiecare om de pe pământ este într-un fel sau altul de acord cu aceste versuri. Băutura își are și ea locul ei în viața omului, bogat sau sărac, tânăr sau bătrân, motiv pentru care am realizat un top al celor mai vândute băuturi spirtoase din lume.

Jinro, o marcă de soju, băutură tradiţionaţă din Coreea produsă din orez, cartof, orz sau grâu este cel mai bine vândută spirtoasă din lume, potrivit unui studiu realizat de companiaa de cercetare Euromonitor. Peste 60 de milioane de cutii din această băutură  asiatică s-au vândut la nvel mondial.

Jinro se situează la  mare distanță de următorul brand de spirtoase din top, vodka Smirnoff, produsă de Diageo, cel mai mare producător de băuturi alcoolice premium din lume.

Pe locul trei în topul celor mai vandute spirtoase la nivel global se situează un alt brand local de soju, Lotte Liqour cu vânzări anuale de 23,9 milioane de cutii.

În ceea ce priveşte mărcile de whisky, cel mai bine vândut este  Johnnie Walker, ocupanta poziţiei 8, cu 18 milioane de cutii. Jack Daniel s este de abia pe locul 19, cu vânzări globale de 10,58 milioane de cutii.

 

Informații preluate de pe site-ul economica.ro

 

 

Leave a reply