Home / Arad / Sănătatea ” pe toate drumurile”

Sănătatea ” pe toate drumurile”

06 oct 011Puțini dintre noi cunoaștem beneficiile așa zisului ”fruct minune”, care este cătina. Deși o întâlnim peste tot în natură, nu-i acordăm însemnătatea cuvenită în tratarea și prevenirea anumitor afecțiuni.

Este un fruct sălbatic cu puternice proprietăți antioxidante și cu o concentrație de vitamina C de două ori mai mare decât măceșele și de zece ori mai mare decât portocalele și lămâile. Cătina mai conține și betacaroten, uleiuri complexe, potasiu și fier. Acest fruct sălbatic este o adevărată farmacie a naturii ce ne poate oferii numeroase beneficii pentru organism, mai ales în perioada rece când avem nevoie de imunitate pentru a face față infecțiilor virale și bacteriene din acest sezon.

Pentru un efect maxim se recomandă consumul fructului ca atare, în formă neprelucrată, iar dacă nu-l puteți procura cu ușurință, există varianta uleiului de cătină care se găsește în farmaciile naturiste și care are același efect asupra organismului. Cura cu ulei de cătină crește imunitatea la copii, și-l recomand în această perioadă rece.

Fructul de cătină are proprietăți nutritive prin conținutul de vitaminele și microelementele A, E, P, K, F, precum și vitamine din complexul B.

Previne și ameliorează o serie de afecțiuni și inhibă pofta de mâncare fiind recomandată în curele de slăbire, dar și în infertilitate și afecțiuni oftalmice. Crește rezistența și echilibrul organismului și de aceea este folosit în alimentația cosmonauților.

Așadar, cătina își merită denumirea de ”fructul minune” și cât de binecuvântați suntem că ea crește pe meleagurile noastre. Să profităm de lucrul acesta!

 

Informații prelucrate după pe doctorinfo.ro.

About admin

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

One comment

Lasă un răspuns