taiere ilegala lemneJandarmii cărăşeni au executat o acţiune punctuală, în zona Lacului Secu din mun. Reşiţa, pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului de furt de material lemnos. În urma acţiunii jandarmii au surprins în flagrant trei persoane care, au tăiat de pe picior arbori în vegetaţie din specia „fag“, nemarcaţi, de diferite dimensiuni.

În urma verificărilor făcute la faţa locului au fost identificaţi numiţii S.I., în vârstă de 19 ani, D.C., în vârstă de 16 ani şi S.L. în vârstă de 16, toţi trei domiciliaţi în mun. Reşiţa.

taiere ilegala lemne1017Celor în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale, fiind susceptibili de comiterea infracţiunilor de „Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate” şi „Furtul de arbori doborâţi sau rupţi de fenomene naturale ori de arbori, puieţi sau lãstari care au fost tãiaţi ori scoşi din rãdãcini, din pãduri, perdele forestiere de protecţie, din terenuri degradate care au fost ameliorate prin lucrãri de împãdurire şi din vegetaţia forestierã din afara fondului forestier naţional, precum şi al oricãror altor produse specifice ale fondului forestier naţional constituie infracţiune“, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul cauzat a fost recuperat şi predat părţii vătămate, respectiv Ocolului Silvic Reşiţa.

Comments

Leave a reply