impozite si taxeConsiliul Local Reşiţa s-a reunit în şedinţă extraordinară, în prezenţa viceprimarului Ioan Crina, în urma unei hotărâri a Guvernului care stabileşte modificarea taxelor fiscale, conform Codului fiscal, o dată la 3 ani. Executivul a publicat în Monitorul Oficial Hotărârea nr. 1309 prin care consiliile locale sunt obligate să modifice taxele şi impozitele conform anexelor hotărârii.

Consilierii au decis ca, în municipiul Reşiţa, din cele 14 tipuri de impozite, doar 4 să fie majorate cu 16%. Este vorba despre impozitul pe clădiri, impozitul asupra mijloacelor de transport (remorci, semiremorci, rulote, mijloace de transport pe apă), taxele extrajudiciare de timbru şi limitele amenzilor prevăzute de Codul fiscal.

„De asemenea, 7 tipuri de taxe şi impozite rămân la acelaşi nivel de anul trecut. Printre acestea se numără impozitul pe mijloacele de transport, taxa de reclamă şi publicitate şi impozitul pe spectacole – manifestări artistice. Celelalte 3 tipuri de impozite, care vizează terenurile situate în intravilan şi extravilan, vor fi majorate, începând din acest an, cu doar 5%“ se arată într-un comunicat de presă remis redacției de către Biroul de presă al Primăriei Reșița.

Leave a reply