Asociatia Pro Democratia va monitoriza  organizarea si desfasurarea procesului electoral pentru parlamentare

Asociatia Pro Democratia,  organizatie neguvernamentala cu peste 20 de ani de experienta în domeniul  electoral, va monitoriza campania electorala si va observa procesul de  organizare si desfasurare a alegerilor pentru Parlamentul Romaniei din 9   decembrie 2012.

Ca si în cazul scrutinelor  anterioare, organizatia isi propune monitorizarea modului in care se aplica  legislatia în vigoare, respectarea acesteia de catre actorii institutionali,  politici si din societatea civila, combaterea interventiilor arbitrare si  neconstitutionale asupra normelor legale. Vom monitoriza mecanismele financiare  prin care se cheltuie resursele publice, finantarea partidelor politice,  activitatea autoritatilor publice – locale si centrale – si managementul  electoral, in vederea asigurarii bunei functionari a acestui proces. De  asemenea, unde este necesar, vom inainta recomandari de imbunatatire a  practicilor administrative electorale din perspectiva organizarii alegerilor  parlamentare.

Asociatia Pro Democratia  va monitoriza campania ce se va duce în mediul on-line, un sector care nu este  reglementat suficient si care este utilizat, de multe ori abuziv, de catre  competitorii electorali. Initiativa noastra va urmari discursul candidatilor,  din perspectiva principiilor bunei guvernari, va monitoriza mass-media  on-line si sursele new media.

Monitorizarea permanenta  se realizeaza prin intermediul platformei web – www.alegericorecte.ro –  unde primim din  partea cetatenilor sesizari cu privire la neregulile si fraudele care apar in  timpul procesului electoral, urmand ca disfunctionalitatile constatate sa le  transmitem institutiilor competente si sa prezentam rapoarte de monitorizare  periodice.

In zilele de 8 si 9  decembrie, Asociatia Pro Democratia vine in sprijinul cetatenilor ce vor sa se  informeze sau sa sesizeze nereguli sau fraude legate de procesul electoral si  va pune in functiune serviciul TelVerde gratuit 0800 070 100.

Daca credeti ca actiunile  noastre sunt benefice pentru contextul electoral actual, daca expertiza noastra  va ofera incredere si vreti sa fiti alaturi de noi, o puteti face prin  sesizarea neregulilor si angajarea voluntara in procesul de monitorizare si  observare, dar si prin sustinerea financiara a acestor activitati, realizand o  donatie în contul Asociatiei Pro Democratia, RO81BACX0000000595972000, deschis la UniCredit Tiriac Bank, Sucursala  Izvor.

Observator intern  acreditat de Asociatia Pro Democratia in data de 9 decembrie, poate fi orice  cetatean cu drept de vot, care nu este membru al unui partid politic si participa la un seminar de instruire. Detalii suplimentare cu privire la  inscrierea ca observator intern, puteti afla solicitandu-le pe adresa de e-mail apd@apd.ro sau contactand cluburile  Asociatiei Pro Democratia din Romania.

Activitatile noastre pot fi  urmarite pe pagina organizatiei – www.apd.ro – si pe platforma on-line de monitorizare www.alegericorecte.ro.

Leave a reply