În cursul zilei de 27.11.2012 au continuat  activităţile în cadrul campaniei naţionale „Tu decizi! Votează legal”. Astfel, poliţişti de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Poliţia Municipiului Reşiţa – Biroul rutier s-au întâlnit cu cetăţeni din zonele Câlnic, Calea Timişorii şi Triaj, dar şi cu participanţii aflaţi în trafic, oferindu-le sfaturi preventive în vederea evitării săvârşirii unor infracţiuni cu prilejul alegerilor pentru Parlamentul României din data de 9 decembrie 2012.

Cetăţenilor le-au fost amintite prevederile legale în vigoare conform cărora, „promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani” (art. 55, al. 1).

Poliţiştii au împărţit în jur de 50 de materiale preventive, amintindu-le cetăţenilor că pot sesiza încălcarea legii la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Leave a reply