Candidatul ARD la Colegiul Senat 1, Ioan Sabo, a continuat seria deplasărilor prin localitățile județului Caraș-Severin. Liderul Alianței România Dreaptă este de părere că un contact direct cu locuitorii este în avantajul său, mai ales că le oferă acestora și soluții la problemele pe care le semnalează. Cel mai recent, acesta s-a deplasat în localitățile: Sasca Montană, Sasca Română, Slatina Nera și Potoc. Șansa de dezvoltare economică a acestora o reprezintă turismul, este de părere candidatul ARD la un post de senator.

Pe Ioan Sabo, doctor în economie, îl recomandă pentru Senat dorința de a schimba soarta cărășenilor, dar și pregătirea sa profesională. Astfel că, acesta se deplasează zilnic în localitățile județului Caraș-Severin, care fac parte din Colegiul Uninominal 1. Cea mai recentă deplasare, aceea în zona Sasca Montană, l-a convins de faptul că turismul poate să le dea un loc de muncă locuitorilor și poate ajuta la dezvoltarea economică a comunei. Asta mai ales că, Parcul Cheile Nerei-Beușnița este unic în partea de sud-est a Europei.

 

„Există potențial turistic, dar infrastructura lasă de dorit. Avem nevoie de drumuri bune, care să facă accesibile minunatele locuri ale Parcului Natural. Odată cu refacerea drumurilor, numărul turiștilor va crește, ceea ce înseamnă că încasările se vor răsfrânge pozitiv asupra bugetului comunei, dar și asupra investițiilor, al căror număr va spori”, a declarat candidatul ARD la ocuparea unui post de senator pe Colegiul Numărul 1, Ioan Sabo.

 

O altă problemă sesizată de candidatul ARD se referă la blocajele bugetelor locale. Asta pentru că, administrația a investit bani în concretizarea unor proiecte câștigate prin Ordonanța 7, privind dezvoltarea infrastructurii, dar fondurile de la centru au întârziat să mai apară. Este cazul localității Sasca Montană, unde Primăria a investit 85.000 de lei, partea sa de cofinanțare, dar care s-a trezit cu banii blocați. În același timp, și proiectul stagnează, din cauză că fondurile nu au mai ajuns în buget. Prin acesta, primăria ar urma să construiască în comună un teren de sport, prevăzut pentru practicarea mai multor sporturi.

 

„Județul Caraș-Severin are nevoie de susținere în Parlamentul României, astfel că, în cazul în care voi ajunge să îl reprezint în Senat, voi semnala toate aceste probleme, pe care voi încerca să le rezolv, în favoarea oamenilor care mă trimit să îi reprezit”, a subliniat candidatul ARD la Senat, Ioan Sabo.

Leave a reply