Arhivă

Topul firmelor din județul Caraș-Sevrin GALERIE FOTO

Aseară, la Restaurantul Best Western Rogge din Reșița a avut loc ceremonia de decernare a diplomelor pentru ocupanții primelor trei locuri în clasamentul anual realizat de Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin sub genericul: Topul firmelor din județul Caraș-Severin.

”Topul firmelor este organizat în exclusivitate de Camerele de comerț  și industrie din România, după o metodologie perfecționată în decursul anilor. Indicatorii utilizați pentru realizarea clasamentului  sunt: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat. Firmele membre ale Camerei de Comerț și Industrie Caraș-Severin primesc o bonificație de 10 la sută din punctajul total” explică Petru Buzzi, președintele CCIA Reșița.

Pe baza eficienței economico-financiare realizate anul anterior, 4660 de societăți comerciale au îndeplinit criteriile de performanță pentru a participa la top, iar dintre acestea 550 s-au clasat pe primele trei locuri ale clasamentului, locul I revenind unui număr de peste 350 de firme. De altfel, anul 2012 este primul din istoria celor 19 ani de Top, când județul Caraș-Severin are 47 de firme clasate între primele 10 la nivel național,  în funcție  gupa de activitate și clasa de mărime a întreprinderii, în Topul realizat de Camera de Comerț și Industrie a României. Între acestea, opt ocupă primul loc, cinci, locul al II-lea și tot opt, locul al III-lea. Este evidentă creșterea performanțelor firmelor cărășene din ultimii ani, creștere evidențiată și de contribuția economiei județului la realizarea Produsului Intern Brut al României, Caraș-Severinul clasându-se în a doua treime a regiunilor țării din acest punct ce vedere.

Printre laureați CCIA Reșița am remarcat companiile AutoAlex Moldova Nouă, Termoconstruct și Diamant, Luca Hotels dar și gazda evenimentului, compania Rogge.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts