Aseară, la Restaurantul Best Western Rogge din Reșița a avut loc ceremonia de decernare a diplomelor pentru ocupanții primelor trei locuri în clasamentul anual realizat de Camera de Comerț și Industrie Caraș-Severin sub genericul: Topul firmelor din județul Caraș-Severin.

”Topul firmelor este organizat în exclusivitate de Camerele de comerț  și industrie din România, după o metodologie perfecționată în decursul anilor. Indicatorii utilizați pentru realizarea clasamentului  sunt: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat. Firmele membre ale Camerei de Comerț și Industrie Caraș-Severin primesc o bonificație de 10 la sută din punctajul total” explică Petru Buzzi, președintele CCIA Reșița.

Pe baza eficienței economico-financiare realizate anul anterior, 4660 de societăți comerciale au îndeplinit criteriile de performanță pentru a participa la top, iar dintre acestea 550 s-au clasat pe primele trei locuri ale clasamentului, locul I revenind unui număr de peste 350 de firme. De altfel, anul 2012 este primul din istoria celor 19 ani de Top, când județul Caraș-Severin are 47 de firme clasate între primele 10 la nivel național,  în funcție  gupa de activitate și clasa de mărime a întreprinderii, în Topul realizat de Camera de Comerț și Industrie a României. Între acestea, opt ocupă primul loc, cinci, locul al II-lea și tot opt, locul al III-lea. Este evidentă creșterea performanțelor firmelor cărășene din ultimii ani, creștere evidențiată și de contribuția economiei județului la realizarea Produsului Intern Brut al României, Caraș-Severinul clasându-se în a doua treime a regiunilor țării din acest punct ce vedere.

Printre laureați CCIA Reșița am remarcat companiile AutoAlex Moldova Nouă, Termoconstruct și Diamant, Luca Hotels dar și gazda evenimentului, compania Rogge.

Leave a reply