Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a organizat miercuri, 14 noiembrie,  festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut medalii sau distincţii  la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale în anul şcolar 2011-2012, a profesorilor care i-au pregătit şi a unităţilor şcolare de unde provin elevii premiaţi.

Evenimentul a avut loc la sediul Guvernului României (Palatul Victoria, Sala Transilvania), cu începere de la ora 13.30. Cu acest prilej au fost recompensaţi cei 138 de elevi care au obţinut 155 de distincţii (42 de medalii de aur şi premiul I, 45 de medalii de argint şi premiul II, 29 de medalii de bronz şi premiul III, respectiv 39 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) de matematică, biologie, filosofie, geografie, chimie, fizică, informatică, astronomie, astrofizică etc. Lor li s-au alăturat şi cei 168 de profesori care i-au pregătit pe elevi, precum şi cele 74 de şcoli din care provin laureaţii.

Judetul Caras-Severin a fost prezent la festivitatea de premiere datorita Liceului Teoretic Traian Vuia din Resita, care prin eleva Dana Iasmina Epure, pregatita de doamna profesoara Dudas Vasile Adriana, a obtinut premiul II la Olimpiada Internationala de Limba, Comunicare si Literatura Romana. Festivitatea a fost deschisa de primul ministru al Romaniei, dl. Victor Ponta. Premierea olimpicilor internationali s-a realizat de catre doamna ministru Ecaterina Andronescu si domnul secretar de stat Stelian Fedorca.
Potrivit reglementărilor în vigoare, şi în acest an, prin ordin al ministrului Educaţiei, cuantumurile premiilor acordate medaliaţilor la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline au fost indexate în raport cu rata inflaţiei.

Astfel, conform noilor cuantumuri pentru premianţii la olimpiade internaţionale, eleva Iasmina Dana Epure a fost recompensata cu 3.670 lei – medalie de argint/premiul II.  Pentru doamna profesoara Dudas Vasile Adriana, care a pregătit-o pentru a obtine aceasta performanta, s-a acordat un premiu în cuantum egal cu cel prevăzut pentru eleva sa. Pentru Liceul Teoretic Traian Vuia din Resita s-a acordat, de asemenea, un premiu, în cuantumul prevăzut pentru eleva premiata. În acest ultim caz, suma primita va fi utilizata pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

”Conducerea Liceului Teoretic “Traian Vuia”Resita mulţumeşte mass-mediei pentru atenţia acordată învăţământului cărăşean, pentru aprecierea activităţii dascălilor care îndrăznesc să regândească principiile fundamentale ale educaţiei pe care o dăm copiilor noştri, pentru disponibilitatea de a se întâlni cu elevii şi a asculta ce-i frământă, ce au de mărturisit, cum văd ei lucrurile” a spus prof. Nicolaescu Silvia.

 

Comments

Leave a reply