Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare aInfracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi, împreună cu ofiteri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Mehedinţi au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. În acest sens, în cauză se efectuează un număr de 48 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi în judeţele Mehedinţi şi Timiş, la locuinţele învinuiţilor precum şi la sediile unor societăţi comerciale.

Sub coordonarea liderilor grupării, învinuiţii au utilizat mai multe societati comerciale, pentru a obţine beneficii financiare substantiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, avand drept scop eludarea plăţii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

Membrii grupării au emis facturi fiscale, atestând operaţiuni comerciale fictive, către beneficiarii activităţii infracţionale, un număr de 134 de societăţi comerciale care, în baza facturilor fictive de achiziţii mărfuri, emise de firmele controlate de catre invinuiti, au dedus TVA şi micşorat profitul şi au virat în contul societăţilor „furnizoare” suma de peste 100.000.000 lei.

Sumele de bani erau retrase din conturi de catre liderii grupării, şi predate administratorilor societăţilor beneficiare, în schimbul unor comisioane cuprinse între 5-10%.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 7.500.000 de Euro, reprezentand impozit pe profit si TVA.

Suportul informativ al acţiunii  fost asigurat de catre S.R.I. – Direcţia Judeţeană Mehedinţi şi S.I.P.I. Mehedinţi.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse 40 de persoane in vederea audierii, urmând ca dupa finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale in cauză.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

 

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Comments

Leave a reply