In aceasta dimineata, au avut loc patru perchezitii in judetul Timis pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in contrabanda cu tigari si evaziune fiscala. Tigarile erau aduse ilegal din Serbia, disimulate in locasuri special amenajate in interiorul unor autoturisme. Patru persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri.

In fapt, s-a retinut ca membrii grupului infractional organizat modificau caroseriile autovehiculelor pentru crearea unor locasuri speciale unde sa introduca tigarile astfel incat sa eludeze controalele efectuate de politistii de frontiera si lucratorii vamali.

Cu aceste autoturisme, modificate la service-ul auto detinut de liderul gruparii infractionale, G.Radu, se deplasau in Republica Serbia, prin diferite puncte de trecere a frontierei, de unde achizitionau insemnate cantitati de tigari, pe care apoi le introduceau ilegal in Romania.

Odata introduse in Romania cantitatile de tigari erau depozitate la acelasi service auto, ulterior fiind preluate de ceilalti membrii ai grupului infractional si comercializate pe piata neagra din judetul Timis, unor persoane cu astfel de preocupari infractionale.

In perioada 2011-2012 au fost introduse ilegal in Romania aproximativ 35.000 de tigarete de provenienta sarbeasca cauzandu-se, prin neplata taxelor vamale si a accizelor aferente cantitatilor de tigari mentionate, un prejudiciu in valoare de 26.734 lei.

In acelasi interval de timp, trei dintre membrii grupului infractional au fost depistati transportand 500, 438, respectiv 804 pachete de tigari.

La data de 17 martie a.c., politistii B.C.C.O. Timisoara, au oprit pe raza localitatii Buzias un autoturism condus de B. Ioan in interiorul caruia au fost gasite 3.880 de tigarete timbrate necorespunzator.

In urma cercetarilor efectuate a rezultat ca tigarile au fost achizitionate de la liderul gruparii, G. Dorel, de 25 de ani.

Cercetarile continua fata de suspecti pentru constituire a unui grup infractional organizat, spalare a banilor si contrabanda.

Leave a reply