Autor: ag. princ. Alina Tănăsescu 

Remus Trifu are gradul de agent principal și este criminalist la Serviciul Teritorial al Poliței de Frontieră Caraș-Severin. Orice trecere frauduloasă, focuri de armă ori mașină folosită pentru contrabandă face cunoștință și cu lentilele aparatului său de fotografiat.

Puțină lume bănuiește, însă că, priceputul polițist criminalist, este și un pasionat al pistoanelor, fiind pilot de raliu cu acte în regulă. Asta pentru că, deși poate puțini știu, iar și mai puțini își închipuiau, dar și polițiștii criminaliștii au propriul concurs de raliu.

An de an Remus Trifu este nelipsit de la această competiție. Și anul polițistul a luat statrtul și în cea de-a XV-a ediţie.

Competiția a fost organizată de Serviciul Criminalistic Timiş în colaborare cu Asociaţia Sportivă Timpolis şi SNPPC–Biroul Teritorial Timiş. La concurs s-au întrecut 25 de echipe formate din polițiști și invitații lor, iar patru dintre echipe au avut la volan femei. Participanții au trecut prin cinci probe care au fost susținute pe traseul Timişoara – Arad –Chişineu Criş – Salonta – Tinca – Băile Felix.

Prima probă, cea de karting, a avut loc la Timișoara, iar a doua probă, cea de îndemânare auto s-a desfășura în comuna Giarmata. A treia probă, cea de regularitate, a fost susținută în județul Bihor, unde piloții au mers cu o viteza impusă de 30 km/oră pe o distanţă de 5 km.Traseul urmat a fost foarte sinuos şi plin de serpentine. Una dintre cele mai grele probe a fost cea de perspicacitate, deoarece la finalul zilei, după adrenalina şi emoţiile trăite pe pistă, concurenţii au fost nevoiţi să participe la testarea psihologică şi evaluarea cunoştinţelor de legislaţie rutieră. În cea de a doua zi de concurs a avut loc și ultima probă, cea de tir sportiv la care au participa exclusiv copiloții.

Câştigătorii primului premiu a fost echipa formată din agentul principal TRIFU REMUS din cadrul S.P.F. NAIDĂŞ şi agentul principal BĂCĂRAN REMUS, în calitate de copilot, din cadrul S.P.F. MOLDOVA VECHE, din judeţul Caraş-Severin.

Câştigătorul, Remus Trifu, afirmă că proba sa preferată, considerată şi cea mai dificilă, a fost cea de îndemânare auto, deoarece aici a realizat importanţa unei colaborări foarte strânse cu, copilotul, dar şi atenţia şi concentrarea de care a trebuit să dea dovadă.

De asemenea, Remus Trifu a participat pentru a treia oară la acest concurs şi speră ca acesta să se organizeze şi de către serviciul criminalistic din cadrul poliţiei de frontieră. Ceea ce l-a determinat să participe şi de această dată la raliu este pasiunea înfocată faţă de maşini, spiritul de echipă pe care îl descoperă alături de colegul său copilot şi nu în ultimul rând, relaţiile de prietenie care se leagă cu „adversarii” de pe pistă. Sfatul pe care îl oferă piloţilor de raliuri amatori este următorul: „ nu e de ajuns să ai o maşină puternică dacă nu îi cunoşti limitele şi dacă nu premeditezi evoluţia ta pe pistă!”

Leave a reply