Fundația ”Triumful inimii” din nou alături de copiii din Bocșa

A început din nou școala și centrul social al Fundației ”Triumful Inimii” din Bocșa și-a redeschis porțile. Grădinița Thinker Bell are 30 de locuri gratuite pentru copiii din Bocșa, iar alți peste 70 de școlari din oraș sunt supravegheați și ajutați zilnic la programul ”after scholl”.

Plecat chiar de la Fundație, actualul primar recunoaște că inima și sufletul său sunt încă puternic legate de ceea ce se întâmplă acolo, chiar dacă legegea i-a impus să renunța la conducerea fundației: ”Mă simt onora să vin acasă. Aș putea să vă spun multe despre această grădiniță, întrucât eu am pus bazele acestei grădinițe, am participat la toate procesele de la început și până la implementarea a tot ceea ce vedeți astăzi. Chiar dacă am ieșit din punct de vedere legal din tot ceea ce înseamnă Fundația și grădinița, implicit sufletul meu rămâne aici și de fiecare dată mă întorc cu drag, mai ales pentru că putem prelua această grădiniță ca model pentru învățământul orașului Bocșa. Eu spun că am încercat să implementez și în oraș, la cele două școli, dar în două luni de zile nu poți întoarce lumea pe dos.

În schimb vreau să vă spun că am făcut o primă vizită la Ministerul Educației și m-am întors cu vești bune pentru bocșeni. Din anul școlar 2013-2014 sperăm să putem implementa și să inaugurăm o grădiniță cu program prelungit în cartierul Nufărul. Acolo este deja un proiect în derulare, se lucrează la proiectarea tehnică și avem siguranța că acest proiect va fi finanțat de către Ministerul Educației și Cercetării, un proiect de care va beneficia întreg cartierul MFA din Bocșa Română.

La ora actuală avem o singură grădiniță cu program prelungit plus Grădinița Thinker Bell la care nu percepem nici o taxă, activitatea desfășurându-se în scop umanitar. În rest, mai avem 5 grădinițe la program normal. Aceste grădinițe știți foarte bine cum arată: insalubre, nu sunt modernizate, sunt ca pe vremea comuniștilor dar, cu siguranță, vom reuși să schimbăm din acest punct de vedere și celelalte grădinițe, pentru că ne-am propus să investim în viitorul copiiilor noștrii.

Vom moderniza pe parcurs și aceste grădinițe dar, în primă fază, vom construi o grădiniță nouă în cartierul Nufărul din Bocșa Română. Sunt multe de spus despre Grădinița Thinker Bell, este un moment festiv, din păcate în această grădiniță au loc doar 30 de copii pentru că doar atât putem oferi acum” a spus Eugen Cismăneanțu, primarul orașului Bocșa.

”Fundația Umanitară ”Triumful Inimii” a fost înființată în anul 2003 și vine în sprijinul familiilor cu nevoi și a familiilor cu venituri medii pentru încurajarea procesului educativ în care sunt implicați copiii care provin din aceste familii. Avem două proiecte: grădinița cu program prelungit Thinker Bell, unde avem 31 de copiii și pregătirea after school unde avem 73 de copii, de la toate cele trei școli din Bocșa. Criteriile de selecție ale copiiilor au fost în primul rând cele sociale, am vrut să sprijinim copiii să-și facă temele. Am crezut și credem în continuare că acest ajutor la teme este foarte prielnic pentru că ei nu au astfel de condiții propice acasă. Avem și diverse activități recreative, dans de societate, sport, în baza sportivă a fundației…” ne-a spus Dana Cismăneanțu, președintele Fundației ”Triumful Inimii”.

Și ca la orice început nu a putut lipsi tortul, muzica și multă multă joacă. Primarul promite că, în cel mai scump timp posibil, și celelalte grădinițe din oraș vor arăta la fel ca cea de la Fundație.

Leave a reply