În  ședința de Guvern de ieri premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului economiei felul în care s-a făcut privatizarea Mechel și dacă investitorul și-a respectat obligațiile din contractul de privatizare. Printre combinatele deținute de Grupul Mechel se numără și cel de la Oțelu Roșu.

Situația nu este deloc roz la Combinatul Siderurgic din Oțelu Roșu, majoritatea angajaților fiind în concediu și primind doar75% din salariu, de la începutul acestei luni. Rușii de la Mechel spun că în octombrie ar vrea să se reia activitatea în combinat.

Cu toate acestea se pare că sitația de la combinat este destul de deficitară și că s-ar fi anunțat disponibilizarea a 101 posturi. Situația de la Mechel îl preocupă și pe primul ministru, care a cerut verificarea privatizării acestui combinat. ”Şi vă mai rog un lucru. Ştiu foarte bine situaţia de la Câmpia Turzii. Vreau să vă rog să verificaţi rapid modul în care cumpărătorul şi-a respectat angajamentele. Sper să n-am dreptate, dar am impresia că e un nou exemplu de succes, între ghilimele, cum a fost şi cu Nokia. Au un talent extraordinar cei de la PDL de a anunţa „succesuri” economice, după care să ne rămână nouă să reparăm necazurile, aşa încât vă rog frumos să faceţi rapid o informare, da?!” i-a spus Victor Ponta la debutul ședinței de Guvern ministrului economiei.

De altfel conducerea Mechel a avut deja parte de proteste în stradă atât la Câmpia Turzii cât și la Buzău, unde acum sunt și reprezentanții sindicatului din Oțelu Roșu pentru a negocia Contractul Colectiv de Muncă.

Leave a reply