Incepând cu luna septembrie , pe lângă învățământul primar va funcționa și clasapregătitoare.Pentru aceste sali de clase este necesar aducerea unui mobilier adaptat varstei micutilor.Acest mobilier este facut la cerere si deocamdata  doar in unele unitati de invatamant din Resita a fost adus.De asemenea, profesorii care vor preda la clasa 0 au urmat un curs de formare.
Sala in care vor invata copiii presupune  o amenajare corespunzatoare. Cu toate acestea, mobilierul special pentru dotarea sălilor de clasă nu a ajuns decât în câteva şcoli, asta pentru ca sunt multe cereri de achizitionare.

 

La clasa pregătitoare va preda conform legii orice cadru didactic care este calificat să predea în învățământul primar. Profesorii ce vor preda la această clasă pregătitoare vor beneficia de o formare specifică.

 

Clasa pregătitoare înlătură trecerea de la grădiniţă la şcoală. Elevul  învaţă jucându-se şi în acelaşi timp se familiarizează cu atmosfera din şcoală.In fiecare unitate de invatamant sunt aproximativ 2 clase zero ,in care isi vor desfasura activitatea 40 de copii.

Leave a reply