Poluarea din Dunăre a început să-şi facă efectul! Au apărut peştii-mutanţi!

Un pescar a prins în Dunăre un caras cu totul neobişnuit, cu două cocoaşe! Omul spune că nu a mai văzut în viaţa lui aşa ceva şI crede că de vină e poluarea din Dunăre.

Gheorghe Dârloşan pescuieşte de când se ştie la Berzasca. A prins sute de kilograme de peşte, poate chiar mii, de la caras şi crap, până la somn şi şalău. Zilele trecute s-a agăţat în cârligul de la capătul nailonului un peşte cu totul special, care l-a lăsat fără cuvinte pe experimentatul pescar. „Am prins un peşte cu cocoaşă, un caras care are două umflături, în stânga şi-n dreapta. Eu nu am mai văzut niciodată aşa ceva. L-am arătat şi altor pescari, dar nimeni nu a mai pescuit vreodată un astfel de caras cu cocoaşă. Nu e lovit, pur şi simplu, parcă sunt crescuţi doi noduli”,a explicat Gheorghe Dârloşan.

Pescarul care a prins ciudăţenia este convins că e vorba de o anomalie biologică, generată de poluarea din Dunăre. La Moldova Nouă, în apropiere de Berzasca, există câteva iazuri ce însumează sute de hectare de praf provenit de la exploatările de cupru, un praf deosebit de periculos, care face prăpăd în zonă şI nu doar la noi, ci şi de partea cealaltă a fluviului, la vecinii sârbi. „Probabil, poluarea excesivă din Dunăre e de vină. Nu-mi explic altfel. Sunt curios să văd dacă mai prind şi cu alte ocazii astfel de exemplare cu malformaţii”, a mai spus Dârloşan.

Leave a reply