Partidul Poporului Dan Diaconescu are 20 de puncte pe agenda politică ce par a fi desprinse dintr-o scriere science fiction. Pentru cine nu a reușit să afle prea multe despre acest partid, e cazul să afle, poate veți vota cu ei, iar dacă nu, măcar o să beneficiați de o porție serioasă de râs.

„1. CÂTE 20.000 DE EURO PENTRU FIECARE ROMÂN CARE VA DESCHIDE O AFACERE” – Așadar, fiecare român ce își va deschide o firmă, va beneficia de 20.000 de euro; să îți tot deschizi firme așa. Mă gândesc serios că poate mă voi lasă de scris și îmi voi deschide o firmă de vândut „nimic”, iar la două „nimicuri” cumpărate, voi face promoție și voi mai da încă unul. Bugetul de stat va suferi serios sau poate domnul Diaconescu are legături sus-puse, pe la nivelul divinității și va ploua cu euro, nu putem ști cu siguranță, dar la nivelul culturii politice a multor români, e foarte posibil să aflăm.

2. „MĂRIREA TUTUROR SALARIILOR ȘI PENSIILOR” – De unde?!? Probabil tot divinitatea va sări în ajutorul acestuia.

3. „ANULAREA TUTUROR TAXELOR ȘI IMPOZITELOR ACTUALE” – …și probabil revenirea trocului ca metodă de negoț.

4. „INTRODUCEREA UNUI SINGUR IMPOZIT PE VENITURI ȘI PROPRIETĂȚI.”

5. „CONFISCAREA AVERILOR ILICITE OBȚINUTE DIN AFACERI CU STATUL.” – Dacă aș primi câte un leu pentru fiecare dată când am auzit acest lucru, aș finanța personal punctul unu și doi.

6. „JUDECAREA DE CĂTRE UN TRIBUNAL AL POPORULUI A TUTUROR GUVERNANȚILOR CARE AU JEFUIT ROMÂNIA.” – Sigur! După aceea vom putea pune poza dumneavoastră, domnule Diaconescu, la începutul fiecărui Abecedar, ca în vremurile apuse, nu?!

7. „REDUCEREA TVA LA O COTĂ (MINIMĂ PENTRU UE) DE 10 LA SUTĂ.” – În punctul ăsta sunt aproape sigur că „legalele” sunt periculoase pentru o gândire limpede.

8. „INTERZICEREA SUBVENȚIONĂRII PARTIDELOR POLITICE.” – Excelent! Clientelismul politic va primi o mare mână de ajutor, de parcă așa nu sunt datori vânduți.

9. „ELIMINAREA SALARIILOR PENTRU PARLAMENTARI, MINIȘTRI, PRIMUL-MINISTRU ȘI PREȘEDINTE.” – De ce? Respectivii oameni nu prestează și ei o muncă pentru care ar trebui plătiți? Spre exemplu: dacă mâine voi ajunge Președinte, iar singura mea sursă de venit ar fi salariul garantat de această funcție, ce voi face dacă rămân fără? Domule Diaconescu, vreți să sugerați că oamenii nu pot ajunge în funcții înalte de conducere dacă nu au firme sau alte afaceri ce le garantează milioane pe an?!

10. „EVACUAREA DEMNITARILOR DIN PALATUL PARLAMENTULUI, PALATUL VICTORIA ȘI PALATUL COTROCENI.” – Foarte bine! Apoi vom înființa o gardă națională, vă vom strânge toți opozanții politici și îi vom duce să mai facă un canal Dunăre – Marea Neagră, nu?!

11. „ÎNFIINȚAREA COMPANIEI NAȚIONALE a€œAVEREA POPORULUI” . ȘEFUL ACESTEI COMPANII VA FI ALES DIRECT DE POPOR.” – Să facă ce? A, înțeleg, apoi vom naționaliza totul, vom reinfinta colectivele și e imperios necesar să punem și poza dumeavoastra pe steag.

12. „€œAVEREA POPORULUI” VA DISTRIBUI DIVIDENDE EGALE LUNARE CĂTRE TOȚI CETĂȚENII.” – O să vină pe cartele?… Pardon! Am vrut să spun carduri.

13. „STATUL VA CUMPĂRA PĂMÂNTUL NELUCRAT ȘI VA INVESTI MASIV ÎN AGRICULTURA BIO.” – Deci nu vom mai avea shop-urile de legale?

14. „SIMPLII CETĂȚENI VOR DEVENI JURAȚI ÎN INSTANȚE, ALĂTURI DE JUDECĂTOR.” – Poate o să vă explice cineva diferența dintre Dreptul Commonwealth și Dreptul Roman – două lucruri ce țin de tradiții diferite, culturi diferite, etc, dar în lipsa culturii…

15. „INTRODUCEREA RĂSPUNDERII MATERIALE PENTRU JUDECĂTORII ȘI PROCURORII CARE GREȘESC.” – Eu spun să îi ducem și pe ei la viitorul canal.

16. „CETĂȚENII NU VOR MAI PLĂTI RATE LA BĂNCI TIMP DE 12 LUNI.” – Mai bine vă țineați și rămâneați la presă, domnule Diaconescu; vă recomand o facultate de Științe Politice sau orice facultate.

17. „INTERZICEREA ARESTULUI PREVENTIV (ȘI A CĂTUȘELOR) CU EXCEPȚIA FAPTELOR VIOLENTE.” – Sfatul meu e să nu le interzicem de tot, ci să le flaușăm cu roz, angajăm multe domnișoare în MAI cărora le dăm și o uniformă cât mai sumară.

18. „FIRMELE NU VOR PUTEA FI CONTROLATE DECÂT ODATĂ PE AN.” – Oficial, că în restul timpului folosim securiști, nu?!

19. „STATUL VA CONSTRUI 200.000 DE LOCUINȚE, CARE VOR FI ÎNCHIRIATE CELOR SĂRACI.” – Vom avea încă o Epocă de Aur să înțeleg?

20. „INTERZICEREA TAXEI PENTRU RADIO TVR.” – Și presa liberă se va muta peste hotare, nu?! Vom avea emisiune la ora 17:00, iar în rest, ce prindem „de dincolo de la bulgari”.

Concluzie: Cultura și pregătirea politică a celor ce au scris această listă pare desprinsă din manifestele Germaniei anilor 1933; e ca și cum am lua un pantofar și l-am trimite la NASA ca și reprezentant. Este cu atât mai dezamăgitor când mă uit la sondaje și văd că ei nu stau rău deloc. Da, presa ar trebui să fie obiectivă politic, dar personal, refuz să fiu obiectiv cu așa ceva.

Sursa inepțiilor: www.partidul-poporului.ro

 

Comments

  1. Andreea Canavoiu says:

    „Civilizaţia nu începe cu politica în orice caz; cel mult sfârşeşte prin politică şi se destramă!… Ca la noi! Că am ajuns să nu mai facem decât politică şi să nu ne intereseze decât scandalurile ei!” Liviu Rebreanu

    Ei bine,dragii mei,se pare ca din punct de vedere politic vremurile nu se schimba.Ce-i de facut?O sa „strigam” pana o sa obosim,la fel ca toate generatiile din urma.

    Bun articolul.Felicitari!

  2. …un articol pe cinste…punct ochit punct lovit…

  3. Hai sa-i votam tot pe astia care au desfiintat tot, ca doar stiu cel mai bine sa repare! Aceleasi nume in alte partide deci aceleasi scuze si sperante. Mandria ignoranta a banateanului = pacatul favorit al candidatului politic

Leave a reply