Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul probelor administrate până în prezent, au dispus, la data de 3.09.2012, în baza dispoziţiilor art. 238 din Codul de procedură penală şi dispoziţiilor art. 228 alin. 1 din Codul de procedură penală extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă învinuitul COVALI RĂZVAN-VIOREL sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat, în formă continuată, în modalitatea normativă prevăzută de art. 86 alin. 2 din Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, cu aplicarea dispoziţiilor art. 41 alin. 2 din Codul penal.

În conformitate cu probatoriul administrat până în acest moment al urmării penale a rezultat că în perioada în perioada iulie-august 2012, în mod repetat, învinuitul COVALI RĂZVAN-VIOREL a condus pe drumurile publice autoturismul deşi avea permisul de conducere anulat.

Menţionăm că potrivit probelor administrate în seara zilei de 15.08.2012, în jurul orelor 2030 VLAD NICOLAE inculpatul a abordat victima (cetăţean japonez) în incinta Aeroportului Henri Coandă, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. În acest context, inculpatul a urcat, împreună cu victima, în taxi, condus de învinuitul  COVALI RĂZVAN-VIOREL, însă au coborât după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Au fost observaţi în acel loc de către conducătorul autoturismului taxi, învinuitul COVALI RĂZVAN-VIOREL după aproximativ 2 minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers, iar, două zile mai târziu, în acelaşi loc, a fost descoperit cadavrul  victimei.

Cercetările continuă în cauză, iar pe măsura derulării lor vom informa opinia publică.

Leave a reply