Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Timiş, împreună cu poliţiştii din Belinţ au depistat un lugojean şi trei italieni în timp ce braconau pe fondul de vânătoare Belinţ.

M. Dorin, de 60 de ani, şi S. Domenico, de 58 de ani, ambii din Lugoj, împreună cu  B. Giovanni, de 68 de ani, şi F. Fortunato, de 60 de ani, domiciliaţi în Italia, au fost depistaţi în timp ce practicau vânătoarea în baza a două autorizaţii de vânătoare colectivă pentru perioada 29-31.08.2012,  în vederea recoltării anumitor genuri de păsări.

Întrucât pe fondul de vânătoare au fost identificate 138 de păsări din specia sturz, care nu erau prevăzute în autorizaţiile deţinute,  poliţiştii au ridicat armele, muniţia şi dispozitivul electronic, în vederea continuării cercetărilor, iar păsările urmează a fi expuse unei expertize medico-veterinare efectuate de specialişti  din cadrul D.S.V.S.A. Timiş.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără permis sau autorizaţie legală şi folosirea unei arme letale fără drept.

Leave a reply