O profesoară de limba română de la Grupul Şcolar Construcţii Maşini din municipiul Caransebeş a condiţionat trecerea examenului de corigenţă pentru o elevă doar dacă îi aduce un parfum. Fata a solicitat sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie Caraş-Severin care au organizat, ieri, un flagrant în urma căruia a fost constatată infracţiunea de luare de mită.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, au dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, pentru o perioadă de 30 de zile, faţă de  un cadru didactic de la un grup şcolar din Caransebeş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 29.08.2012, în jurul orelor 1040, învinuita a primit de la o denunţătoare, o sticlă cu parfum ce purta marca unei firme renumite, în schimbul promovării examenului de corijenţă al fiicei denunţătoarei.

În acest context, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie Caraş-Severin au organizat, la aceeaşi dată, un flagrant în urma căruia a fost constatată infracţiunea de luare de mită, în cadrul căreia cadrul didactic a condiţionat promovarea examenului de corigenţă al elevei de primirea mitei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Leave a reply