Home / Arad / Satele revin la Posturile de Poliție, la nici un an de la desfințare VIDEO

Satele revin la Posturile de Poliție, la nici un an de la desfințare VIDEO

Comunele din Caraș Severin vor avea, din nou, după o absenţă de aproximativ un  an, şefi de post. Asta după ce conducerea de la nivelul Poliţiei Române a ajuns la concluzia că e mult mai bine ca  fiecare comună din ţară să fie suprvegheată de un șef de post. În funcție de numărul de locuitori se va decide cați polițiști o să fie din nou la datorie.
În prezent  reorganizarea secţiilor de poliţie rurală este în plină desfăşurare. Dacă în urmă cu aproximativ un an, conducerea Poliției a decis desființarea posturilor din sate și comune, până în luna septembrie se va reveni la vechea organizare a structurilor poliţieneşti din mediul rural.
Posturile de poliţie comunale vor fi de două tipuri, mai exact de tip doi – cu o populaţie sub 1.000 locuitori şi de tip unu cu o  populaţie peste 1000 de locuitori sau cu  un grad de infracţiune ridicat
In cazul în care într-o  comună sunt mai puţini de 1000 de locuitori va exista doar un sef de post si un ajutor.Însă, în comunele în care acest număr este depăşit este nevoie de mai multă forţă de ordine, astfel că sunt prezenţi chiar si 3 ajutori de şef de post.
În prezent la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean sunt promisiuni cum că poliţiştii vor primi sumele de bani de chirie care sunt necesare în astfel de cazuri.De asemenea locuinţele în care aceştia o să stea sunt în curs de reabilitare.
Această măsură vine după ce desfiinţarea posturilor comunale a avut drept consecinţă creşterea infracţionalităţii în mediul rural, dar şi creşterea costurilor pentru Poliţie.
” În această concepţie se revine la fosta  structură cu secţia de poliţie care are în componenţa sa, posturile de poliţie.O organizare , să zic eu , hibrid , în sensul că revenim la posturile de poliţie dar sub coordonarea unei secţii care va coordona activitatea acestor posturi de poliţie şi va soluţiona dosarele penale sau plângerile cu un grad de dificultate sporit sau cu o complexitate mai mare” a declarat Cocolea Roman, șef Serviciul de Ordine Publică.
Sandra Milotin

About admin

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns